Δ.Συλλούρης: Οι διαρροές του έργου της επιτροπής θεσμών δεν βοηθούν την αποστολή της

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών θα συνεχίσει το έργο της με σοβαρότητα και με στόχο την αποτελεσματικότητα. Οποιεσδήποτε διαρροές ή αποκαλύψεις του έργου της Επιτροπής, γίνονται για σκοπούς εντυπωσιασμού, όχι μόνο δεν βοηθούν την αποστολή της επιτροπής, αλλά οδηγούν και σε λανθασμένες εντυπώσεις και συμπεράσματα», είπε ο κ. Συλλούρης και πρόσθεσε:

«Ο ισχυρισμός ότι μέσω του Βατοπεδίου προκλήθηκε στην κυπριακή οικονομία ζημιά τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ είναι λανθασμένος. Δεν αποκλείεται, η δημοσιοποίηση του ισχυρισμού να έγινε επί σκοπού. Απευθύνω έκκληση στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που δημοσίευσαν τον πιο πάνω ισχυρισμό, να ανασκευάσουν τα δημοσιεύματα και να δώσουν τη σωστή διάσταση των γεγονότων. Αυτό που αποκαλύφθηκε χθες στην Επιτροπή Θεσμών είναι ότι διάφορες ύποπτες εταιρίες έχουν διακινήσει τεράστια κεφάλαια μέσα από σκοτεινές και ύποπτες διαδρομές και ότι ορισμένες από αυτές τις εταιρίες άνηκαν σε μοναστήρια.», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Συνεχίζοντας ο  Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ με δηλώσεις του πρότεινε τη σύνταξη κυπριακού μνημονίου ανάπτυξης με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με στόχο την πραγματική εξυγίανση και επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας.

«Η τρόικα συμπεριφέρθηκε στην Κύπρο με πρωτόγνωρο τρόπο, χωρίς να λάβει υπόψη τις ιδιομορφίες της και τα μικρά της μεγέθη. Αποτέλεσμα των ενεργειών της τρόικα ήταν η καταστροφή βασικών πυλώνων της κυπριακής οικονομίας. Μετά την περίπτωση της Κύπρου, όλη η Ευρώπη μιλά για ανάπτυξη. Θεωρούμε ότι η Κύπρος προσφέρεται, για να αποτελέσει την απαρχή της προσπάθειας για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας», είπε ο Δημήτρης Συλλούρης και συνέχισε:

«Εμείς προτείνουμε και πιστεύουμε ότι η Κύπρος δικαιούται να ζητήσει τη σύνταξη ενός κυπριακού μνημονίου ανάπτυξης με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι, αυτά που διακηρύσσει περί ανάπτυξης, τα εννοεί. Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι, στηρίζοντας την προσπάθεια της Κύπρου για ανάπτυξη, στηρίζει την οικονομία της ευρωζώνης και κατʼ επέκταση την ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στηρίξει την Κύπρο και ως αντίβαρο στις αποφάσεις, που έλαβε για την κυπριακή οικονομία και οι οποίες ήταν καταστροφικές», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.