Δώστε μου την έκθεση χωρίς τα ΧΧΧ και αναλαμβάνω να δημοσιοποιήσω τα ονόματα επωνύμων που τους χαρίστηκαν τα χρέη τους

Γραπτή δήλωση γγ του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη στον Δημήτρη Συλλούρη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον κ. ΣΥΛΛΟΥΡΗ: Δώστε μου την έκθεση χωρίς τα ΧΧΧ και αναλαμβάνω να δημοσιοποιήσω τα ονόματα επωνύμων που τους χαρίστηκαν τα χρέη τους.

Δεν ξέρω γιατί ο κ. Συλλούρης διάλεξε εμένα από όλους όσους ζήτησαν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των επωνύμων που κρύβονται πίσω από τα ΧΧΧ, για να εξαπολύσει τους μύδρους του.

Αν και μπορώ να πω πολλά, θα αποφύγω να απαντήσω γιατί με ενδιαφέρει η ουσία.

Επειδή λοιπόν στην δήλωση του μου ζητά να δημοσιοποιήσω εγώ τα ονόματα αυτά, και επειδή τυγχάνει να μην έχω εύκολη και απρόσκοπτη πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, τον παρακαλώ να δώσει οδηγίες στις γραμματείς της επιτροπής του, να μου δώσουν το συγκεκριμένο σημείο που αφορά τη διαγραφή χρεών χωρίς τα γνωστά ΧΧΧ ώστε να μπορέσω να τo δώσω στη δημοσιότητα αναλαμβάνοντας την όποια ευθύνη.

Επαναλαμβάνω ότι, στη δική μου την αντίληψη η δημοσιοποίηση των ονομάτων των επωνύμων που έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από την Λαϊκή τράπεζα (και άλλα τραπεζικά ιδρύματα) δεν μολύνει την ποινική διαδικασία. Αντίθετα οχυρώνει τους θεσμούς δίνοντας τους πίσω, λίγη από την χαμένη τους αξιοπρέπεια.

Περιμένω από τον κ. Συλλούρη να ανταποκριθεί θετικά στην παράκληση μου.