Δύο τραυματίες από κατάρρευση τοίχου στη Λάρνακα

Δύο άτομα, ένας Ελληνοπόντιος και ένας Γεωργιανός, τραυματίστηκαν από κατάρρευση τοίχου σε εργοτάξιο στην Οδό Σταδίου, στην περιοχή του παλαιού ΓΣΖ, στη Λάρνακα. Για την αποπαγίδευση του Γεωργιανού χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία κατέβαλλε για 45 λεπτά υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Ανώτερος Αστυνόμος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «γύρω στις 12.58 λήφθηκε πληροφορία στον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας ότι κατέρρευσε τοίχος και υπήρχαν άτομα παγιδευμένα. Αμέσως κινητοποιήθηκε το όχημα διάσωσης της ΕΜΑΚ και το όχημα διάσωσης των δύο Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο χώρο του επεισοδίου διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δύο τραυματίες ήταν παγιδευμένος κάτω από μεγάλη τσιμεντένια δοκό, η οποία είχε καταρρεύσει ως μέρος των εργασιών που γίνονταν στο εργοτάξιο.

Ο παγιδευμένος βρισκόταν μεταξύ κιγκλιδωμάτων τα οποία είχαν μετακινηθεί από την πτώση και της μεγάλης τσιμεντένιας δοκού».

Ο κ. Τράγκολας σημείωσε πως «καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και μετά από 45 λεπτά περίπου έγινε κατορθωτή η αποπαγίδευση του τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο επίπεδο του δρόμου και με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο δεύτερος τραυματίας μεταφέρθηκε επίσης από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο επίπεδο του δρόμου και μετά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».