Δύο εισαγγελείς υπεύθυνες για απόδραση Ξηρού

Πειθαρχικές ευθύνες σε δύο εισαγγελείς για τις επτά άδειες που δόθηκαν στον καταδικασμένο για τη 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό αποδίδει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής στο πόρισμά του, το οποίο διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Συγκεκριμένα, στο πολυσέλιδο πόρισμα προκύπτει πώς φέρουν βαρύτατες ευθύνες: η εισαγγελέας που έδωσε την πρώτη άδεια στον Ξηρό, αλλά και η εισαγγελέας που ψήφισε «ναι» στο συμβούλιο των φυλακών για την τελευταία άδεια του Ξηρού, κατά την οποία εξαφανίστηκε.

Η εισαγγελέας που έδωσε την πρώτη άδεια στον Ξηρό, συμμετείχε στη συνεχεία στο συμβούλιο των φυλακών που χορήγησε και άλλες άδειες στον δραπέτη.

Επίσης, ευθύνες αποδίδονται και στην εισαγγελέα που ψήφισε «ναι» στο συμβούλιο των φυλακών για την τελευταία άδεια του Ξηρού, κατά την οποία εξαφανίστηκε.

Το πόρισμα διαβιβάσθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χθές, η οποία θα αποφασίσει τη Δευτέρα για το αν θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις, ενώ ελέγχονται ακόμα πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών.