Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις,αυτή του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας “Καθημερινή” και αυτή της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, σκληρή μάχη δίνουν τα δύο πρώτα κόμματα, Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η επικράτηση στην παράσταση νίκης, είναι ενισχυμένες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ την Καθημερινή, καθώς διατηρεί την πρώτη θέση την οποία είχε καταλάβει στο βαρόμετρο Φεβρουαρίου, με αύξηση του ποσοστού του στο 29,5% (+0,5) και μεγαλώνοντας την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι στο 28,5%, κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Επιπλέον παραμένει στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, με 10%, με μείωση ωστόσο 1,5 μονάδων από τον Φεβρουάριο, ενώ οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές παρατάξεις,κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στάσιμους στο 8%, το ΠΑΣΟΚ με οριακή άνοδο 0,5 μονάδων στο 7,5%, τη ΔΗΜΑΡ σταθερή στο 6%, και το ΚΚΕ τελευταίο με 5,5%.

Ενώ και στην παράσταση νίκης,ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτιά με 44%, ενώ η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 7 μονάδες, στο 41%, ωστόσο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 44% και προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα που έχει 27%, ενώ ένα 26% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους δύο.

Από την άλλη στην δημοσκόπηση της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, από την εταιρεία “Μetrisi”, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 0,3%, με ποσοστό 22,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%, με τρίτη και πάλι την Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,9% και ένα 4,2% να δηλώνει πως σε περίπτωση εκλογών θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Τέλος ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ένας στους πέντε ψηφοφόρους, 21,7%, δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει και δηλώνει πως η ψήφος του είναι αδιευκρίνιστη.