Δόθηκε Προεδρική χάρη στον 82χρονο Χρύσανθο Χαραλάμπους

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα ο 82χρονος παππούς Χρύσανθος αφέθηκε ελεύθερος αφού του δόθηκε προεδρική χάρη. Μετά την αποφυλάκισή του δήλωσε πολύ χαρούμενος, αφού θα κάνει Πάσχα σπίτι του.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Μαρία Νεοφύτου, η Νομική Υπηρεσία άναψε «πράσινο φως» για να του δοθεί η προεδρική χάρη που αιτήθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά από την καταδίκη του.

Αυτό επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος απένειμε τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα απένειμε προεδρική χάρη, αναστέλλοντας έτσι την ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο, στον 82χρονο Χρύσανθο Χαραλάμπους».

Ο ηλικιωμένος αφέθηκε ελεύθερος από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού γύρω στις πέντε το απόγευμα, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του. Έξω από το κελί, τον ανέμεναν συγγενικά του πρόσωπα ενώ ο ίδιος επαναλάμβανε διαρκώς «δεν το πιστεύω.»

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του, ο 83χρονος διακομίστηκε αρκετές φορές σε νοσηλευτήριο καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο 82χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, αναφορικά με τη ρίψη πυροβολισμών εναντίον 68χρονου που «εισέβαλε» στο χωράφι του στην περιοχή Άλασσας.