Δωρεάν… αγχολυτικά, μια προσφορά του Δήμου Λευκωσίας !!

Προς Δήμαρχο Λευκωσίας, αξιότιμο κ.κ. Γιωρκάτζη

Φίλε Δήμαρχε θέλετε και τα παθαίνετε ή μας τρολάρετε κανονικά;

Μια απάντηση με λογική μπορούμε να έχουμε;

Μα είναι ποτέ δυνατόν; Μα αλήθεια σοβαρομιλάτε;

Λοιπόν, πετάω τα σκούφια μου να ακούω τους υφιστάμενους σας να φαντάζονται δικαιολογίες για το «κυκλοφοριακό σοκ» που καταφέρατε – γιατί ήθελε μεγάλη προσπάθεια – να προκαλέσετε στην πιο πολυσύχναστη πόλη σε αυτή τη μικρή βραχονησίδα. Άκουσε λοιπόν γιατί έτυχε και το άκουσα, ενώ εσύ αποκλείεται.

Εκτός και αν εκεί στο Δημαρχείο τους κυκλοφόρησες εσωτερικό σημείωμα επικοινωνιακής διαχείρισης, όπως το Προεδρικό ένα πράγμα:

Τάδε έφη στην τηλεόραση του Σίγμα ο Μάκης Νικολαΐδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του Δήμου, ερωτηθείς το εξής απλό. «Γιατί γίνονται όλα τα έργα τώρα και δεν άρχισαν κάποια από το καλοκαίρι.»

Είπε λοιπόν:

«Απλά γιατί έτυχε όλα τα οδικά έργα που σχεδιάστηκαν να ωριμάσουν την ίδια περίοδο…»

Μιλάμε για ευφυία, όχι τρέλες. Επιστημονική απάντηση που μας ξεπερνά όλους.

Δήμαρχε; Σοβαρέψου. Έλεος ε. Μην παίζεται με την υπομονή του κόσμου. Μα είναι ποτέ δυνατόν αυτή να είναι η απάντηση στην ταλαιπωρία που καλούνται να καταπιούν οι πρωτευουσιάνοι και όχι μόνο για διάστημα πέραν των έξι μηνών; Με στοιχεία μάλιστα:

  • Κυριάκου Μάτση
  • Ομήρου
  • Πλατεία Ελευθερίας
  • Περιοχή ΟΧΙ
  • Στασικράτους

Αυτό δεν είναι σχεδιασμός. Είναι μουτζούρες ενός μικρού παιδιού σε ένα λευκό χαρτί, που στο τέλος πιστεύει ότι είναι πίνακας του Πικάσο.

Αν δεν το σκεφτήκατε σας βοηθώ λίγο. Έτσι για να περάσει και η ώρα μου.

  • Με τον σπουδαίο σας σχεδιασμό, έχετε γράψει κάποιες αρχές πολιτικής οικονομίας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.
  • Η προσθήκη προβλήματος σε ένα πρόβλημα δεν λειτουργεί αθροιστικά αλλά πολλαπλασιαστικά. Άρα δεν αυξάνεται τα νεύρα των οδηγών. Τα πολλαπλασιάζετε.
  • Έχετε ποτέ σκεφτεί τις εργατοώρες που χάνονται μέσα στους δρόμους για ανθρώπους που πάνε δουλειά; Τι να πουν οι επιχειρηματίες κλπ.
  • Η ρύθμιση της τροχαίας από τους αστυνομικούς που θα είναι λέτε, σε κάθε γωνιά, γνωρίζετε ότι στερεί ανθρώπους επιβολής του νόμου από καθήκοντα που είναι πολύ πιο σημαντικά;

Και ένα τελευταίο.

Τι θέλετε και βάλατε εκείνη την ταμπέλα στην κάθοδο της λεωφόρου Στροβόλου προς Προεδρικό με την οποία μας λέτε με τόση χαρά ότι εξωραΐζετε την Κ. Μάτση για μας και το δικό μας καλό. Θύμιζε με την επόμενη φορά να κατέβω από το αμάξι με ένα σπρέι και να σου γράψω… «θεκ ιου».

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στην είσοδο της Λευκωσίας και τις διασταυρώσεις των κεντρικών λεωφόρων, να προσφέρετε για το διάστημα που θα επικρατεί το μπάχαλο, που εσείς λέτε σχεδιασμό, δωρεάν αγχολυτικά.

Σκέψου το, γίνετε. Όλα τα άλλα τα χαζά τα σκεφτήκατε.

Αυτό πως σας ξέφυγε;