Δυστυχώς, είμαστε για κλάματα…

Μετά από τη καταστροφική διακυβέρνηση Χριστόφια και την κατρακύλα της Κυπριακής οικονομίας, δύο κρατικές αερογραμμές, η Eurocypria και Cyprus Airways, έβαλαν λουκέτο.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή είμαστε η μόνη ευρωπαική χώρα που δεν έχει κρατικό αερομεταφορέα.

Καταφέραμε με ανάξιους χειρισμούς να βάλουμε λουκέτο σε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου, τη Λαική τράπεζα και τη Συνεργατική.

Ας μην ξεχνάμε και το θλιβερό γεγονός σε όλη αυτή την ιστορία με το κλείσμο της Λαικής, το κούρεμα καταθέσεων χιλιάδων καταθετών. Μερικές εκατοντάδες από τους κουρεμένους καταθέτες έχουν χάσει τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής.

Όσο και αν κάποιοι οι οποίοι ζουν στην ευμάρεια απολαμβάνοντας βασιλικούς μισθούς, δεν  γνωρίζουν ή απλά δεν θέλουν να το παραδεχτούν, ότι αρκετοί συμπατριώτες μας, ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Πολλοί συνεχίζουν να παίρνουν τρόφιμα από τα κοινωνικά παμτοπωλία και άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι, έστω και αν ακούμε συχνά, ότι η ανεργία μειώθηκε. Πόσοι πάνω των 55 χρόνων δεν είναι καν γραμμένοι άνεργοι. Διερωτήθηκε κανείς; Διερωτήθηκε κανείς πως ζουν αυτοί οι  άνθρωποι;

Τυχεροί είναι όσοι έχουν εργασία και παίρνουν έστω και τον ελάχιστο μισθό.

Δυστυχώς έχουμε καταντήσει όμως μία κοινωνία που σκέφτεται αποκλειστικά το συμφέρον της αδιαφορώντας για τους άλλους. Ακόμα και οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν.

Γι αυτό το λόγο και γίνονται τώρα απεργίες διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, ζητούν αυξήσεις….

Απλά γιατί δεν έχουν καταλάβει και δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω τους.

Έχουν ξεχάσει ότι πρόσφατα έχουμε βγει από τα μνημόνια, κι έχουν ξεχάσει τι περάσαμε τόσο καιρό με το κλείσιμο των τραπεζών και με τα περιοριστικά μέτρα που ακολούθησαν.

Καιρός είναι να δούμε και τι γίνεται γύρω μας, ειδικότερα όλοι αυτοί οι υψηλόμισθοι και οι αρμόδιοι φορείς.