Δρ Χριστοδουλίδης: Οι πολίτες να εγγραφούν στους γιατρούς του ΓεΣΥ

Οι πολίτες να εγγραφούν στους γιατρούς του ΓεΣΥ. Να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αλλά και τις χιλιάδες των ασθενών που για δεκαετίες παλεύουν σε ένα σύστημα υγείας που ευνοεί όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Δρ Δώρος Χριστοδουλίδης

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι πολίτες πλέον εύλογα διερωτώνται αν η ηγεσία του ΠΙΣ μπορεί να ρίξει το επίπεδο πιο κάτω. Πρώτα η άγονη αντιπαράθεση που δημιούργησαν με τον ΟΑΥ και τον Υπουργό χωρίς να καταθέτουν εποικοδομητικές προτάσεις, μετά η απόφαση να σταματήσουν το διάλογο, τα αναληθή και προπαγανδιστικά μηνύματα και φυλλάδια και τις κατηγορίες για τον Υπουργό και τώρα στο στόχαστρο τους βρίσκονται οι γιατροί που στηρίζουν το ΓεΣΥ.

Ως Συμμαχία Πολιτών τρέφουμε τεράστιο σεβασμό απέναντι στον ιατρικό κόσμο της Κύπρου που στη μεγάλη του πλειοψηφία έχει και την επιστημονική κατάρτιση, το ήθος και την ανθρωπιά που επιβάλλει το επάγγελμα τους για αυτό και σιγά-σιγά τολμούν παρόλες τις πιέσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ και δηλώνουν ενδιαφέρον για το ΓεΣΥ.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή ανακοίνωση της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου η οποία με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να επανέλθουν σε διάλογο για το ΓεΣΥ με διάθεση αλλαγών και με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεχτών θέσεων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες του ιατρικού κόσμου.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες, να αρχίσουν να διερευνούν τις προθέσεις των γιατρών τους ως προς το ΓεΣΥ και να στηρίξουν έμπρακτα αυτούς που θα ενταχθούν. Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να υπερασπιστούν το κοινωνικό αγαθό που δικαιούνται, αυτό της φθηνής και ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αλλά και τις χιλιάδες των ασθενών μας που για δεκαετίες παλεύουν σε ένα άδικο σύστημα υγείας που ευνοεί και παρέχεται μόνο σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Για αυτό και οι πολίτες πρέπει να εγγραφούν ως πελάτες στους γιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ.