ΔΗΣΥ – Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων – (Βιογραφικά)

Σε δήλωσή του ο διευθυντής διοίκησης του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιώργος Λυσανδρίδης,  ενημερώνει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 26ς Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Υποψηφιότητα για τις πέντε διαθέσιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο υπέβαλαν οι:

  1. Λευτέρης Χριστοφόρου, Ευρωβουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
  2. Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
  3. Ελένη Σταύρου, Βουλευτής
  4. Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου
  5. Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, Δικηγόρος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου

Να σημειώσω ότι στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης προσήλθε πριν από λίγο και ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΝΕ Πάφου Γιώργος Πίτρος, ο οποίος δήλωσε πως τελικά δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα, καθώς διαπίστωσε πως η νέα γενιά εκπροσωπείται στο ψηφοδέλτιο και δεν επιθυμεί να οδηγήσει τη διαδικασία σε καταρτισμό μέσω ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτη θέση θα συμπληρωθεί με πρόσωπο το οποίο Πρόεδρος του Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου θα εισηγηθεί ως κατ’ επιλογήν υποψήφιο.

Το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 για την έγκριση των υποψηφιοτήτων, τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του Κόμματος και την υιοθέτηση πρότασης η οποία θα τεθεί ενώπιων των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 02 Μαρτίου 2019.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων:

Λευτέρης Χριστοφόρου
Γεννήθηκε στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου την 31η Αυγούστου 1963 και είναι παντρεμένος με τη Διαμάντω Ορθοδόξου. Έχει ένα γιο και μία κόρη. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξελέγη βουλευτής Αμμοχώστου από το 1996-2011. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής και το 2018 επανεξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.


Νίκος Τορναρίτης

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Δεκεμβρίου 1964. Είναι παντρεμένος με τη Χαρίκλεια Έλληνα και έχει δυο κόρες. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο John Fitzgerald Kennedy School of Government, Harvard University, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι βουλευτής Λευκωσίας από το 2001 και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

Ελένη Σταύρου

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 4 Ιουλίου 1975 και κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παπαναστασίου. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε Μεταπτυχιακά στην πολεμολογία και τις μεσογειακές σπουδές στο King’s College London στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στις ελληνοαραβικές σχέσεις, τις σχέσεις με το Ισραήλ και για θέματα τρομοκρατίας από το King’s College London. Μεταδιδακτορικό δίπλωμα στον άξονα Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας (Begin-Sadat Center for Strategic Studies, Bar-Ilan University στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ). Είναι βουλευτής Λεμεσού από το 2016.

Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου

Η Τζώρτζια είναι αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Πολιτικού Εκσυγχρονισμού του ΔΗ.ΣΥ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό και από το 2005 ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και είναι επίσης Σύμβουλος Αφερεγγυότητας. Είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα συνέταιρος δικηγορικού οίκου στη Λευκωσία. Διαθέτει εξειδίκευση και 15ετή εμπειρία, με διεθνείς επαγγελματικές διακρίσεις, στο Δίκαιο των Συμβάσεων, στο Εταιρικό Δίκαιο, στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, στο Δίκαιο των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών και στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, με μεγάλη εμπειρία σε διασυνοριακές πράξεις, εκπροσωπώντας διεθνείς πελάτες υψηλού προφίλ. Από το 2011 μέχρι το 2015 δίδασκε Εμπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Καταπιστευμάτων στο τμήμα Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου Α’ το 1998.

Είναι Πτυχιούχος Νομικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου σπούδασε με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LLM) στο Ευρωπαϊκό (Εμπορικό) Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου, με υποτροφία. Ολοκλήρωσε επιτυχώς δύο αξιολογημένες σειρές μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ΗΠΑ («Εγκλήματα πολέμου, γενοκτονίες και δικαιοσύνη» και «Διεθνείς Σχέσεις/Παγκόσμια Πολιτική», στο Division of Continuing Education, 2001). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διετέλεσε ενεργό στέλεχος της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνας και εκπρόσωπός της στην ΕΦΕΚ Αθήνας. Μετέπειτα, εξελέγη μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού. Το 2014 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος των Ομάδων Εργασίας για το Κυπριακό (Ομάδα Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών). Έχει άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Πάνο Ν. Παναγιώτου και έχουν δύο κόρες.

Παναγιώτης Σεντώνας

Ο Παναγιώτης Σεντώνας είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και επικεφαλής της Υπηρεσίας υλοποίησης του προγράμματος Erasmus + για τη Νεολαία καθώς και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Είναι Αντιπρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε θέματα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο (MA) στην Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες. Εκπροσωπεί την Κύπρο σε συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κ.ά. Είναι μέλος σε κυπριακούς και διεθνείς επαγγελματικούς συνδέσμους.