Δρ Αταλιάνης: Τα λάθη της κυβέρνησης παρατείνουν την υγειονομική και οικονομική κρίση

«Τα λάθη της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ παρατείνουν και εντείνουν την υγειονομική και οικονομική κρίση», αναφέρει σε δήλωσή του ο αριστίνδην υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ, Δρ Παναγιώτης Αταλιάνης

Η δήλωση:

Ένα ολόκληρο χρόνο μετά το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ φαίνεται να μην έχει αναβαθμίσει τις υποδομές υγείας με κίνδυνο τώρα αυτές να καταρρεύσουν με 200 νοσηλευόμενους.

Ένα χρόνο μετά και οι επιλογές της κυβέρνησης στα εμβόλια, μας εμποδίζουν να πετύχουμε τους στόχους μας καθώς είναι προφανές ότι το μοναδικό κριτήριο που έλαβε υπόψη η κυβέρνηση κατά την παραγγελία των εμβολίων, ήταν το χαμηλό του κόστος.

Εξαιτίας αυτής της επιλογής,

  • με τους αδύναμους ρυθμούς προμήθειας,
  • τη διχογνωμία και
  • την αβεβαιότητα ως προς τις επιπτώσεις του στην υγεία,

σήμερα αναγκάστηκε να σταματήσει τη ροή του εμβολιαστικού προγράμματος.

Αναπόφευκτο πλέον γεγονός, η μη επίτευξη των στόχων σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς.

Τις λανθασμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ τις πληρώνει σήμερα ο κόσμος και η οικονομία.

Εδώ και ένα μήνα, το ΔΗΚΟ είχε προτείνει την εξέταση του ενδεχομένου αγοράς εμβολίων από τρίτες χώρες όπως τη Ρωσία, όπως είχαν κάνει ήδη και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η κυβέρνηση μας χλεύαζε.

Τώρα, εγκλωβισμένη προφανώς στις παγίδες των δικών της λαθών, αναγκάστηκε να δώσει το πράσινο φως…

Ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες για την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ διαχειρίζεται την πανδημία και τις επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία, στην οικονομία και στην κοινωνία.