Δράκου: Αναγνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας Στέφης Δράκου, του νέου Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και οι διορισμοί του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου, του Επιτρόπου του Πολίτη κ. Παναγιώτη Σεντώνα, της νέας Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισσινού και του νέου Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Ανδρέα Ιωσήφ.

Μιλώντας εκ μέρους των νεοδιοριζόμενων μελών της Κυβέρνησης, η κα Δράκου είπε ότι «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για το συνάδελφό μου, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, όσο και για εμένα, να υπηρετήσουμε δύο νευραλγικά Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτά της Υγείας και της Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αλλά και για την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, κυρία Αναστασία Ανθούση, που θα αναλάβει το αξίωμά της μετά τη ψήφιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Τιμή αποτελεί και για την ομάδα επικοινωνίας που θα σας πλαισιώνει εδώ στο Προεδρικό, του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, της νέας Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισσινού και του νέου Διευθυντή του Γραφείου Τύπου Ανδρέα Ιωσήφ, αλλά και ο διορισμός του κύριου Παναγιώτη Σεντώνα, στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, με διεύρυνση των καθηκόντων του και τη μετονομασία του σε Επίτροπο του Πολίτη.

Αναγνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας το απαιτητικό έργο που αναλαμβάνουμε και να εργαστούμε με προσήλωση για την υλοποίηση τόσο του κυβερνητικού προγράμματος της Κυβέρνησης Αναστασιάδη όσο και του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος- το αύριο».

Εκ μέρους του συναδέλφου Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σας μεταφέρω την αποφασιστικότητά του να αφοσιωθεί στις ζωτικές προτεραιότητες του Υπουργείου του:

• Τη διαχείριση της πανδημίας.

• Την πιστή εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

• Την αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

• Την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών και επενδυτικών δράσεων που προνοούνται στο κυβερνητικό πρόγραμμα και το Σχέδιο «Κύπρος- το αύριο».

• Την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Εκ μέρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, σας μεταφέρω τη διαβεβαίωσή του να εργαστεί με μοναδικό στόχο να φέρει εις πέρας την αποστολή του σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις προτεραιότητες του είναι να εμπλουτίσει τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου του, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία.

Ο συνάδελφος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας και η ομάδα επικοινωνίας του Γραφείου σας, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω τους δικούς τους στόχους κατά τις τελετές παράδοσης – παραλαβής που θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια.

Από δικής μου πλευράς κύριε Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη σας. Στους 20 μήνες που έχουμε μπροστά μας οι στόχοι έχουν ιεραρχηθεί από εσάς και δεν είναι άλλοι από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ήδη μια σειρά σχετικών νομοσχεδίων είναι κατατεθειμένα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ευελπιστώ πως, σε πλήρη συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, θα καταστεί εφικτό να ψηφισθούν.

Ευελπιστώ, λοιπόν, στη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε η περίοδος αυτή να είναι γόνιμη, ωφέλιμη για τη χώρα μας και να ανταποκριθούμε στις απαιτητικές προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Προς τούτο, από την πλευρά μας θέλω και εκ μέρους των συναδέλφων μου, για ακόμη μία φορά να σας διαβεβαιώσω, για τη βούληση που διαθέτουμε για ευρύτερη δυνατή συνεργασία και συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις – ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών τοποθετήσεων.

Την ίδια στιγμή, θέλω να τονίσω ότι η όποια καλόπιστη κριτική, για εμάς είναι καλοδεχούμενη, ως απαραίτητη για τη δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών και παραλείψεων.

Επιτρέψτε μου, να ευχαριστήσω επίσης το σύνολό των προκατόχων μας για το σημαντικό μέχρι στιγμής έργο που έχουν παράξει και την παρακαταθήκη που έχουν αφήσει. Έργο και παρακαταθήκη η συνέχιση των οποίων συνιστά για εμάς πρόσθετη ευθύνη.

Με αυτά τα λίγα λόγια, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους καλή αρχή και καλή δουλειά».