ΔΝΤ προς Ολάντ: “Λάθος η αύξηση φόρων στους πλουσίους”

Πρόβλημα  ανταγωνιστικότητας εντοπίζει στη Γαλλία το ΔΝΤ προειδοποιώντας την κυβέρνηση  Ολάντ πως το Παρίσι βρίσκεται στο δρόμο της Ιταλίας και της Ισπανίας. “Η  απώλεια της ανταγωνιστικότητας προηγείται της κρίσης, αλλά οι κίνδυνοι γίνονται  ακόμη πιο σοβαροί καθώς η γαλλική οικονομία δεν έχει προσαρμοστεί μαζί με τους  κυριότερους εμπορικούς εταίρους της στην Ευρώπη, κυρίως την Ιταλία και την  Ισπανία που τώρα ασχολούνται με βαθιές μεταρρυθμίσεις”, αναφέρει το ΔΝΤ.

Μάλιστα  για μια ακόμη φορά έδειξε ποιόν τα συμφέροντα προστατεύει υποδεικνύοντας στον γάλλο  πρόεδρο ότι κακός αύξησε τους φόρους στα υψηλά εισοδήματα, μια προεκλογική  υπόσχεση του Φρανσουά Ολάντ , λέγοντας ότι το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει τη Γαλλία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Eurobserver, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  έχει προειδοποιήσει τη Γαλλία ότι πρέπει να  μειώσει το κόστος εργασίας αλλά και τη φορολογία.

“Οι προοπτικές ανάπτυξης για τη Γαλλία παραμένουν εύθραυστες και η ικανότητα της γαλλικής οικονομίας να ανακάμψει υπονομεύεται από πρόβλημα ανταγωνιστικότητας”, έγραψε το ΔΝΤ στην ετήσια ανασκόπηση της χώρας του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.