Διχάζει το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση Παπακωνσταντίνου- Αγνωστη η στάση του Παπανδρέου

Διχασμένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ και της εμπλοκής του πρώην υπουργού και βουλευτή του κόμματος Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από τη μία πλευρά, 22 βουλευτές του κόμματος με τη σύμφωνη γνώμη του Ευ. Βενιζέλου υπέγραψαν την πρόταση για δίωξη, κατά πάσα πιθανότητα ποινική, κατά του πρώην υπουργού και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για στοχοποίηση του Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, ο τομέας επικοινωνίας του κόμματος εξέδωσε ένα αναλυτικό σημείωμα στο οποίο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για στοχοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και θέτει ερωτήματα για τον ρόλο του Ιωάννη Διώτη.

Στο μεταξύ, στην  Ιπποκράτους βλέπουν σενάρια συνωμοσίας με στόχο τον Ευ. Βενιζέλο λέγοντας  ότι “δεν αποκλείεται να υπήρξε συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων με στόχο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ”  αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει σχέση  ανάμεσα στο άτομο που είχε τη λίστα, με συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και τον δημοσιογράφο που τη δημοσιοποίησε.

Ωστόσο κλειστά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι λεγόμενοι “Παπανδρεικοί”  οι οποίοι μπορεί να σταθούν στο πλευρό του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ άγνωστη παραμένει και η στάση που θα κρατήσει ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου μετά και την επιστολή συμπαράστασης προς τον πρώην υπουργό της αδερφής του Σοφίας.

Η υπόθεση μπορεί να έχει επιπτώσεις και στη συνοχή της κυβερνητικής συμμαχίας. Το πρωί οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ είδαν με έκπληξη τον Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, να μιλά σε τηλεοπτική εκπομπή για πολιτικές ευθύνες, διασπώντας το μέτωπο της κοινής πρότασης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.