Διπλή αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2013

Τι κι αν οι μισθοί κατρακυλούν, τα τιμολόγια της ΔΕΗ συνεχώς ανεβαίνουν. Από την αρχή του 2013 θα πληρώσουμε το ρεύμα «χρυσό» καθώς η τιμή του αυξάνεται από 20-30% κλιμακωτά σύμφωνα με την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.  Κι αυτή, είναι η μία από τις δύο αυξήσεις που ετοιμάζει η ΔΕΗ  μέσα στο 2013.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου,  «το 2013 είναι μια χρονιά,
που με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο «σημαίνει ότι στις εταιρίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να έχουν συνάφεια οι τιμές με το κόστος παραγωγής. Από εμάς, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος», αφήνοντας, σαφώς, ανοικτό το ενδεχόμενο «αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος».

Σε ότι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα, ο Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «θα υλοποιηθεί ο αγωγός προς την Πελοπόννησο, αυτό σημαίνει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και μια μεγάλη επένδυση εντός της χώρας.
Τελειώνει ο διαγωνισμός, η τρίτη δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Τελειώνει ο διαγωνισμός για το λιγνιτωρυχείο στη Βόρειο Ελλάδα.
Προχωρούμε τη μελέτη για τη μονάδα της ΔΕΗ, την Πτολεμαΐδα 5, στη Βόρειο Ελλάδα».