Δικηγόροι προς Βγενόπουλο: Είστε αναρμόδιος να κρίνετε τη βασιμότητα των κατηγορητηρίων…

Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ο κ. Βγενόπουλος, όπως και κάθε άλλος κατηγορούμενος είναι αθώος… ωστόσο δεν είναι στην αρμοδιότητά του να κρίνει αν οι δύο ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του, είναι ή όχι ανυπόστατες.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Κώστας Μελάς & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε, που έχει αναλάβει τις δύο υποθέσεις εναντίον του προέδρου της Μαρφίν, τον «σφάζουν με το γάντι».

Απαντώντας στον κ. Βγενόπουλο, που έκανε λόγο για ανυπόστατα κατηγορητήρια, ο κ.  Μελάς αναφέρει … «ενημερώνουμε τον κ. Βγενόπουλο ότι τα αδικήματα με τα οποία κατηγορείται στις δύο αυτές ποινικές υποθέσεις,  προνοούνται  στον Ποινικό Κώδικα και άλλους σχετικούς νόμους, προβλέπεται δε  ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια… η αναφορά του σε διαδικαστικές διαφορές με το Ελληνικό δίκαιο,  με ύφος και διάθεση υποτίμησης των υποθέσεων αυτών,  είναι τουλάχιστον άστοχη και άνευ σημασίας, διότι ουσιαστικά δεν υπάρχει διαφορά στην ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξάγεται με βάση τους κανόνες ποινικής δικονομίας και τις αρχές και πρακτική που ακολουθούνται σε όλες τις ποινικές διώξεις… Το αν το κατηγορητήριο είναι «εντελώς ανυπόστατο» ή όχι είναι θέμα που θα αποφασίσουν τα δύο δικαστήρια τα οποία θα δικάσουν τις υποθέσεις».