Δικαστικό διάταγμα αποκλεισμού εναντίον 4 οπαδών του ΑΠΟΕΛ

Διάταγμα αποκλεισμού από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της ελεύθερης Κύπρου, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον τεσσάρων οπαδών του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη για την εμπλοκή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από τον αγώνα Κυπέλλου Διγενή Ορόκλινης – ΑΠΟΕΛ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις νεαροί ηλικίας 22, 23, 24 και 34 χρόνων, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, κατηγορήθηκαν για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης συνάθροισης και οχλαγωγίας, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απαγόρευση μεταφοράς και χρήσης επιθετικού όπλου σε αθλητικό χώρο, συμπλοκής και επίθεσης, χρήσης επικίνδυνων αντικειμένων, παράνομης εισόδου σε αθλητικό χώρο, κλοπής και παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων του.

Η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση στις 26 Μαΐου 2014, ενώ η Πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ ή χίλια ευρώ μετρητά για τον καθένα.

Επίσης, το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα αποκλεισμού τους από οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας, κλήθηκαν να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματα τους έχουν τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων που απαγορεύεται η έξοδος τους από τη Δημοκρατία (stop list).

Το Δικαστήριο διέταξε ακόμα όπως οι τέσσερις παρουσιάζονται κάθε Κυριακή σε αστυνομικό σταθμό για να υπογράφουν, μεταξύ των ωρών 15.00 – 18.00 το απόγευμα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν, όταν 50 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ προσέγγισαν οργανωμένα τη μοναδική είσοδο, που λειτουργούσε στο στάδιο και ζήτησαν από τον επί καθήκοντι υπάλληλο να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Όταν ο υπάλληλος τους απαγόρευσε κάτι τέτοιο οι οπαδοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξαγριώθηκαν και άρχισαν να πετροβολούν εναντίον των υπαλλήλων του σταδίου και των αστυνομικών που ήταν καθήκον.

Στη συνέχεια άρχισαν, όπως αναφέρεται, να σπρώχνουν τους υπαλλήλους του σταδίου, με αποτέλεσμα να παραβιάσουν την είσοδο και να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Όταν επενέβησαν οι 5-6 αστυνομικοί που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, οι οπαδοί φέρονται να τους επιτέθηκαν κτυπώντας τους με γροθιές, κλοτσιές, πέτρες, ξύλα, λοστούς και γυάλινα μπουκάλια.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν ένας από τους οκτώ αστυνομικούς που τραυματίστηκαν να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση σοβαρής μορφής.