Διευκρινίσεις του ΥΠΕΣ για παραχώρηση τ/κ τεμαχίου στη Λάρνακα

Σε ανακοίνωση του, το  Υπουργείο Εσωτερικών, απαντά και διευκρινίζει σε δημοσιεύματα αναφορικά με αίτηση για παραχώρηση τ/κ τεμαχίου στη Λάρνακα:

“Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» και ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για απόφαση παραχώρησης τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Λάρνακα για ιδιωτική χρήση σε μέλος της οικογένειας δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ, αναφέρονται τα ακόλουθα:

• Η αίτηση αφορά σε δικαιούχο εκ μητρογονίας πρόσφυγα που ασχολείται με τον αθλητισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πανευρωπαϊκός και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Κύπρου στις πολεμικές τέχνες. Η αίτηση αφορά στην παραχώρηση τ/κ τεμαχίου για δημιουργία αθλητικού κέντρου.

• Ουδεμία απόφαση δεν έχει ληφθεί από τον Κηδεμόνα Τ/Κ περιουσιών για παραχώρηση του υπό αναφορά τεμαχίου, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Οι προκαταρκτικές απόψεις του Δήμου Λάρνακας και των άλλων μελών της αρμόδιας Ειδικής Επιτροπής που εξέτασε το θέμα κατά τη συνεδρία της ημερ. 21/12/2017 ήταν θετικές υπό προϋποθέσεις. Εκκρεμεί η υποβολή του πρακτικού της υπό αναφορά συνεδρίας στον Κηδεμόνα Τ/Κ περιουσιών για λήψη απόφασης.

• Παρά τη θετική αντιμετώπιση του αιτήματος από τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής, η θέση της Υπηρεσίας Τ/Κ περιουσιών στην πιο πάνω συνεδρία ήταν αρνητική με δεδομένο ότι σήμερα ο αιτητής βρίσκεται στο εξωτερικό. Όταν επανεγκατεσταθεί στην Κύπρο, το αίτημα του θα μπορούσε να επανεξεταστεί.

• Ως εκ τούτου, λανθασμένα έχει αναφερθεί ότι εγκρίθηκε η παραχώρηση του συγκεκριμένου τ/κ τεμαχίου και εν πάση περιπτώσει, όταν ο αιτητής επανεγκατασταθεί στην Κύπρο και δεδομένου ότι είναι εκ μητρογονίας δικαιούχος, η αίτηση του θα επανεξεταστεί λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες καθώς και την προσφορά του στον αθλητισμό.”