Διεθνής Ημέρα Μπύρας – Ποιές χώρες, έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση

Διεθνής Ημέρα Μπύρας – Ποιές χώρες, έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση

Ένα από τα πιο υγιεινά αλκοολούχα ποτά είναι και η μπύρα και αυτό έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου, η μπύρα έχει την τιμητική της με τους απανταχού λάτρεις της να διασκεδάζουν για ένα λόγο παραπάνω αφού σήμερα είναι η διεθνής ημέρα μπύρας.

Κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μπύρας (International Beer Day).

Ξεκίνησε ως τοπική γιορτή στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, αλλά από το 2007 άρχισε να διεθνοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η γιορτή έχει τρεις διακηρυγμένους στόχους:

Να φέρει μαζί τους φίλους για μια μπύρα.

Να τιμήσει τους παραγωγούς μπύρας σε όλο τον κόσμο και τους διαμεσολαβητές της με τους καταναλωτές (μαγαζάτορες, σερβιτόρους κλπ).

Να ενώσει τον κόσμο κάτω από τη σημαία της μπύρας.

Κι όμως, στην πρώτη θέση δεν βρίσκεται η Γερμανία, ούτε καν η Βρετανία. Σύμφωνα με το Euromonitor International, την πρωτιά στη λίστα με τις χώρες που καταναλώνουν περισσότερη μπύρα καταλαμβάνει:

1.Τσεχία: 143 λίτρα
2.Γερμανία: 110 λίτρα
3. Αυστρία: 108 λίτρα
4. Εσθονία: 104 λίτρα
5. Πολωνία: 100 λίτρα
6. Ιρλανδία: 93 λίτρα
7. Ρουμανία: 90 λίτρα
8. Λιθουανία: 89 λίτρα
9. Κροατία: 82 λίτρα
10. Βέλγιο: 81 λίτρα

Σημειώνεται πως η η έκθεση περιλαμβάνει και τις μπύρες χωρίς αλκοόλ, ποτό δημοφιλές σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής, ιδιαιτέρως στις χώρες όπου τα αλκοολούχα ποτά απαγορεύονται.

Αν και δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, η Κίνα καταναλώνει περισσότερη μπύρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, γεγονός που οφείλεται φυσικά στο τεράστιο πληθυσμό της.