Διαφωνούν οι developers με μείωση ενοικίων

Την «κάθετη διαφωνία» της με οποιαδήποτε επιβολή ποσοστού μείωσης στα ενοίκια, δια Νόμου ή Κανονισμού, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI).

«Η ξεκάθαρη θέση της FIABCI Κύπρου είναι ότι τα ενοίκια ρυθμίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση και ότι οποιαδήποτε επέμβαση στην ομαλή αυτή λειτουργία της αγοράς, εκτός του ότι είναι αντισυνταγματική, θα δημιουργήσει σοβαρές στρεβλώσεις» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι στις τραγικές στιγμές που διέρχεται ο τόπος, «καλούμαστε όλοι να ενεργούμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό». Δυστυχώς, συνεχίζει, φαίνεται ότι η ΠΟΒΕΚ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, επαναφέροντας το θέμα της ρύθμισης των ενοικίων.

Τέλος, αναφέρεται ότι πάρα πολλοί ιδιοκτήτες εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ήδη προβεί σε σημαντικές μειώσεις ενοικίων, ενώ προστίθεται ότι λόγω των ρυθμίσεων του ενοικιοστασίου, πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να κρατούν τα ακίνητα τους ξενοίκιαστα μέχρι να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση.