Διασπασμένο βγαίνει (και) το ΕΥΡΩΚΟ από τις εκλογές

«Λαβωμένο» από τη διάσπαση …βγήκε από τις κάλπες (και) το ΕΥΡΩΚΟ, το οποίο πλέον έχει χωριστεί σε δυο πόλους, οι οποίοι μάλιστα έχουν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Από την μια ποσοστό το 48% των ψηφοφόρων του κόμματος ψήφισε τον Γιώργο Λιλλήκα και από την άλλη το 42% τον Νίκο Αναστασιάδη. Υπάρχει  και ένα μικρό ποσοστό του κόμματος που ανέρχεται  στο 1%, το οποίο έδειξε την προτίμησή του στον Σταύρο Μαλά.

Διάσπαση, όμως, υπήρξε και στα ανώτερα ηγετικά επίπεδα του κόμματος αφού κάποια από τα στελέχη του στήριξαν τον Νίκο Αναστασιάδη και κάποια άλλα τον Γιώργο Λιλλήκα. Πιο συγκεκριμένα, δίπλα στον Ν. Αναστασιάδη ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Ρίκκος Ερωτοκρίτου αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος ίσως και κράτησε κάποιες αποστάσεις από τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Από την άλλη, δίπλα στην υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα ήταν ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Κουτσού, ο γενικός γραμματέας Στέλιος Αμερικάνος, όπως και ο Στρατός Παναγίδης κ.ά., που προέρχονται από το παλαιό κόμμα των Νέων Οριζόντων του Νίκου Κουτσού. Για τα συγκεκριμένα στελέχη η στήριξη στον Ν. Αναστασιάδη μάλλον αποτελεί «μονόδρομο».

Πλέον, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε με ποιο τρόπο θα καταφέρουν τα δυο αντίθετα άκρα που «γεννήθηκαν» στο ΕΥΡΩΚΟ θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα τους.