Διαπέρασε το κρανίο του σιδερόβεργα και όμως… επέζησε! (Video)

Ο 21 ετών Σανζάι Μπαχέτ εργαζόταν σε οικοδομή στην πόλη Μπαλαγάτ στην κεντρική Ινδία. Κάποια στιγμή από μια απροσεξία του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε ένα ανοιχτό φρεάτιο, το οποίο στη βάση του είχε σιδερόβεργες για τον οπλισμό του μπετόν.

Ο Σανζάι καρφώθηκε με το κεφάλι σε μια σιδερόβεργα, η οποία μπήκε από τον δεξί του κρόταφο και βγήκε από τον αριστερό. Οι πόνοι ήταν δυνατοί αλλά ο Σανζάι επέζησε και κάλεσε σε βοήθεια τους συναδέλφους του.

Αμέσως τον μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο κοντινότερο νοσοκομείο. Όταν οι γιατροί είδαν τη σιδερόβεργα να εξέχει δεξιά και αριστερά από το κρανίο του, τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο.

Ομάδα νευροχειρουργών με επικεφαλής τον δρ. Πραμόντ Γκιρί, χρειάστηκε μόλις 90 λεπτά της ώρας προκειμένου να αφαιρέσει τη ράβδο από το κρανίο του άτυχου εργάτη. Και μάλιστα η επέμβαση έγινε αναίμακτα όπως αναφέρουν Ινδικά ΜΜΕ.

Ο δρ Γκίρι είπε: «Ήταν μια δύσκολη επέμβαση γιατί είχε πέσει η αρτηριακή πίεση του ασθενούς. Ήταν εξαιρετικά τυχερός γιατί για χιλιοστά η ράβδος δεν πείραξε τον εγκέφαλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις η χορήγηση αναισθητικού πρέπει να γίνεται με προσοχή. Έκανα τη χειρουργική επέμβαση ώστε να μην συμβεί βλάβη στις γύρω δομές.»

Ο χειρουργός είπε επίσης ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για επιπλοκές και εμφάνιση μηνιγγίτιδας.

Ο Σανζάι μέχρι στιγμής αναρρώνει ικανοποιητικά.