Διαμαρτυρία της Οργάνωσης Παραπληγικών, έξω από τη Βουλή

«Διαμαρτυρόμαστε έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων γιατί απαιτούμε να μας αντιπροσωπεύουν όλους τους πολίτες και να αντιπροσωπευόμαστε επαρκώς και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε όλοι οι πολίτες»

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση για τη σημερινή διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της η Οργάνωση, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην διαμαρτυρία της αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών δεν διασφάλισε την εξυπηρέτηση του δικαιώματος της να συμμετέχει εκεί που αποφασίζουν για σημαντικά θέματα που τους αφορούν όπως η προσβασιμότητα στα κτίρια και το περιβάλλον.

«Γιατί αδιαφόρησαν όταν η Επιτροπή Προσβασιμότητας, της οποίας τη σύνθεση αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, αποφάσισε να υποβαθμίσει πρόνοιες προσβασιμότητας στα κτίρια.

Γιατί δεν απαντούν στις επιστολές μας και μας αγνοούν.

Γιατί δεν μας προσκαλούν να εκφράσουμε την άποψη μας όταν γίνεται συζήτηση για σημαντικά θέματα που μας αφορούν όπως σήμερα για τις κοινωνικές επιχειρήσεις, εκτός αν θεωρούν ότι τα παραπληγικά/τετραπληγικά άτομα πρέπει να είναι άνεργα», προστίθεται.

«Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών όπως και όλους τους βουλευτές να προστατέψουν το δικαίωμα μας να προφυλάσσουμε τα δικαιώματα μας.

Να διασφαλίσουν ότι η φωνή μας ακούγεται δυνατά και καθαρά όπου χρειάζεται και ότι τα ανθρώπινα μας δικαιώματα τυγχάνουν σεβασμού και εξυπηρέτησης», σημειώνεται.