Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά Κούσιου, για την εκπροσώπηση γυναικών

Αντιδράσεις προκλήθηκαν αναφορικά με την απουσία γυναικών στη νέα Κυβερνητική σύνθεση και την δήλωση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου σε σχετική ερώτηση από το κρατικό κανάλι.

Ο κ. Κούσιος σε αναφορά του για την απουσία γυναικών από το Υπουργικό συμβούλιο είπε ότι, η κ. Αιμιλιανίδου είναι αρκετά δυναμική που μπορεί να εκπροσωπεί τις γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο…

Οι δηλώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσωπου προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώην επίτροπος, Ανδρούλα Βασιλείου, έγραψε σε ανάρτηση της στο twitter:

Δεν πίστευα τ´αυτιά μου. Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο του ΡΙΚ για την απουσία γυναίκας στους νέους διορισμούς απάντησε ότι θεωρεί ότι μια και η κα Αιμιλιανίδου είναι τόσο καλή ως υπουργός, εκπροσωπεί επάξια όλες τις γυναίκες…..αν είναι δυνατό.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανατίδραση της  πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Ερατούς Κοζάκου – Μαρκουλλή η οποία σε ανάρτησή της έγραψε:

Λέχθηκε κ αυτό:«κα Αιμιλιανίδου είναι αρκετά δυναμική που μπορεί να εκπροσωπεί τις γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο»!Κατ’ αντιδιαστολή, επομενως,οι άνδρες υπουργοί δεν είναι δυναμικοί κ χρειάζονται 10 για να εκπροσωπούν τους άνδρες;Ισότητα σημαίνει ίση συμμετοχή, όχι εκπροσώπηση!

Εις απάντηση των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Κυριάκος Κούσιος, είπε σήμερα:

“Δεν είναι δυνατό να είμαι αρεστός σε όλους. Δεν είναι αναγκαίο, αν και επιθυμητό, να συμμετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο γυναίκες. Δεν είναι κριτήριο το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ικανοποιητικό να υπάρχουν στα κέντρα λήψης απόφασης, φτάνει να αναγνωρίζουμε το ρόλο της γυναίκας και να τον σεβόμαστε. Για εμένα δεν είναι θέμα ποσόστωσης και αριθμών, είναι θέμα ρόλου, θέμα δυνατότητας λήψης απόφασης.”