Διαμαρτυρία στο οδόφραγμα της Δερύνειας για το Βαρώσι

Πολίτες προέβησαν σε  εκδήλωση διαμαρτυρίας για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε επέκταση χρήσης μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν  έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας, για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα τουρκική πρόκληση στην περίκλειστη πόλη.

Ο χώρος μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο αποτέλεσε το σημείο συγκέντρωσης για την εκδήλωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωθέντες πορεύθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου πραγματοποιείται το κεντρικό μέρος της εκδήλωσης.

«Εάν χαθεί η Αμμόχωστος, αυτό θα αποτελέσει ταφόπλακα στο Κυπριακό. Θα χάσουμε και την Αμμόχωστο και τη Μόρφου και όλη την κατεχόμενη Κύπρο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ιωάννου.

Κάλεσε, επίσης, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να εντείνει τις προσπάθειές του για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς επίσης και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά της Τουρκίας και των νέων τετελεσμένων στην πόλη της Αμμοχώστου. Τόνισε δε, ότι τα όσα συντελούνται στην πόλη αποτελούν προσπάθεια της Τουρκίας να στηρίξει τον εγκάθετό της, Ερσίν Τατάρ.

Στην εκδήλωση της Αμμοχώστου μετέχουν εκατοντάδες άτομα. Παρόντες στη διαμαρτυρία είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού καθώς και βουλευτές από όλα τα κόμματα.