Διαμαρτυρία Παραπληγικών Κύπρου: «Μην μας φιμώνετε»

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου  παραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την «παράνομη υποβάθμιση κανονισμών που αφορούν βασικά δικαιώματα των παραπληγικών και για την αδιαφορία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους».

Ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Λαμπριανίδης δήλωσε ότι με την ευκαιρία της αυριανής διεθνούς ημέρας αναπήρων, τα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται στη Βουλή, στο σπίτι της Δημοκρατίας, για «να διαμαρτυρηθούμε, επειδή η κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών δεν έχει εξυπηρετήσει το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε σε επιτροπές που αποφασίζουν για θέματα που μας αφορούν, όπως την προσβασιμότητα στα κτίρια».

Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπριανίδης, η Επιτροπή Εσωτερικών “αδιαφόρησε όταν η Επιτροπή προσβασιμότητας αποφάσισε να υποβαθμίσει πρόνοιες προσβασιμότητας στα κτίρια ενώ δεν απαντούν στις επιστολές της οργάνωσης ούτε και την προσκαλούν να εκφράσει την άποψή της όταν γίνεται συζήτηση για σημαντικά θέματα, όπως σήμερα για τις κοινωνικές επιχειρήσεις”.

Η οργάνωση, με υπόμνημά που παρέδωσε στον Γενικό Διευθυντή της Βουλής Σωκράτη Σωκράτους, καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και όλους τους βουλευτές να προστατέψουν το δικαίωμα των παραπληγικών να προφυλάξουν τα δικαιώματά τους.