Διαμαρτυρία εργαζομένων στη τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαμαρτυρία για την απόφαση της Κυβέρνησης να περικόψει ακόμα 12% από τη χορηγία προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και της ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ αλλά και άλλοι εργαζόμενοι.

Σε μια τετράωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων από τις 800 μέχρι τις 1200 το μεσημέρι.

Κρατούσαν πλακάτ που ανέγραφαν «Όλοι μαζί στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση», «Όχι στις απολύσεις και στη διάλυση», «Η πολιτεία να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση», «Το κράτος να προστατεύσει την τοπική αυτοδιοίκηση», «Όχι σε επιλεκτικές περικοπές σε μισθούς και ωφελήματα», «Όχι στη μείωση της χορηγίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση», κ.ά.

Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο της Βουλής αποκόπηκε για την κυκλοφορία ενώ έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Άνδρες της ΜΜΑΔ με αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις παρατάχθηκαν κατά μήκος του κτιρίου της Βουλής με ισχυρή παρουσία στην κεντρική είσοδο.

Ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «αν αυτή η απόφαση υλοποιηθεί θα σημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί προ του φάσματος της διάλυσης, θα σταματήσουν να προσφέρονται εργασίες προς τους πολίτες, θα δημιουργηθεί πλεονασμός και απολύσεις προσωπικού, θα αποκοπούν τα Ταμεία Προνοίας, Σύνταξης, μισθοί και άλλα ωφελήματα».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέχισε, ήδη συνεισφέρουν όπως και οι συνάδελφοι τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και δεν αποδέχονται να γίνουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων αλλά να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

«Δεν μπορούν να μην αντιδρούν σε τέτοιες πολιτικές και επιβουλές χωρίς διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα», σημείωσε.

Εξέφρασε την ελπίδα τέλος ότι η απόφαση θα αλλάξει, σημειώνοντας ότι «για να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα».

Στη διαμαρτυρία διαβάστηκε ψήφισμα που εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους για να επιδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Στο ψήφισμα, οι δύο συντεχνίες διαβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να υπηρετούν και να στηρίζουν το θεσμό και θα κάνουν ότι μπορούν για συνέχιση του ρόλου και της προσφοράς του.

Παράλληλα, ζητούν από Κυβέρνηση και Βουλή να εξασφαλίσουν τους ελάχιστους αναγκαίους πόρους για τη συνέχιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Σας καλούμε», αναφέρεται στο ψήφισμα, «να παρέμβετε με σκοπό την προστασία του θεσμού, την συνέχιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την μη θυματοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι ήδη συνεισφέρουν προς το κράτος το ίδιο με τους συναδέλφους τους του ευρύτερου δημόσιου τομέα».