Διαδηλώσεις στην πρεσβεία του Ισραήλ κατά της αιματοχυσίας στη Γάζα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αιματοχυσίας στη Γάζα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Κηφισίας. Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία, ωστόσο, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Η μία συγκέντρωση διοργανώθηκε από κινήσεις Παλαιστινίων που ζουν στην Ελλάδα, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις αλληλεγγύης ενάντια στον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που είχε απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται μεταξύ άλλων πως «η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται αμείωτη, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους διακόσιους. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών είναι άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Για μια ακόμα φορά το Ισραήλ, ενθαρρυμένο από την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, παραβιάζει κατάφωρα τη διεθνή νομιμότητα και καταπατά κάθε έννοια ανθρωπιάς».

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργάνωσαν επίσης το ΚΚΕ και η ΚΝΕμε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ακυρώσει όλες τις στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες με το Ισραήλ. Πρέπει να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, να υπάρξει ένα κυρίαρχο, βιώσιμο κράτος του παλαιστινιακού λαού στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος-μέλος του ΟΗΕ» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, την ηγεσία του ΚΚΕ και τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τη σταθερότητα των θέσεών τους που στηρίζουν τον εθνικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού «ενάντια στη βάρβαρη κατοχή του Ισραήλ, ενάντια στη βάρβαρη επιχείρηση εναντίον του λαού μας στη Γάζα, ενάντια στην εποικιστική πολιτική του Ισραήλ».

«Εκτιμάμε βαθιά τις ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό και τον ρόλο που διαδραματίζει στη Βουλή και την πίεση που ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση για να υιοθετήσει πιο ξεκάθαρες θέσεις για το Παλαιστινιακό» πρόσθεσε.