Διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του Al Jazeera στο Κάιρο

Τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο έκαψαν διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα κατά του δικτύου που έχει τη βάση του στο Κατάρ.

Ο πρώτος όροφος των γραφείων όπου στεγάζεται το Al Jazeera Mubasher Misr, ο σταθμός που ιδρύθηκε μετά την εξέγερση και την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, που σύμφωνα με μαρτυρίες προκλήθηκε από αυτοσχέδιες μολότοφ.

«Έξω από το στούντιο είχαν μαζευτεί γύρω στα 200 με 250 άτομα που φώναζαν συνθήματα εναντίον του καναλιού”, δήλωσε από την πλευρά του ο Άχμεντ Ντεσούκι, παραγωγός του καναλιού.

Το δίκτυο στο Κάιρο, καλύπτει κυρίως θέματα αιγυπτιακού ενδιαφέροντος. Ο σταθμός έχει θέα την πλατεία Ταρχίρ, όπου  τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και νεαρών με αφορμή την πρώτη επέτειο από τις πολύνεκρες ταραχές που ξέσπασαν πέρυσι εκεί.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου χαρακτήρισε τους δράστες “ταραχοποιούς” που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι πήγαν στο στούντιο για να ερευνήσουν την υπόθεση.