Διέψευσε την ύπαρξη των 600 δις το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε πως το ομόλογο των 600 δις ευρώ που θα διέθετε ο οργανισμός End National Debt για να σώσει την Ελλάδα και την Κύπρο από την πτώχευση, είναι πλαστό, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Καρυώτη, καθηγητή της Πολιτικής Οικονομίας του Maryland.

Ο καθηγητής, οποίος μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο τόνισε πως το ομόλογο είναι πλαστό, αφού ο ίδιος απευθύνθηκε σε ειδικούς του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, που εξέτασαν αντίγραφό του και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

«Οι ειδικοί μου απάντησαν στις 3 Οκτωβρίου και μου είπαν: Ερευνήσαμε το ομόλογο που μας στείλατε και σας λέμε πως είναι πλαστό. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια παρόμοια στην αγορά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πουθενά αυτά…». και πρόσθεσαν πως «Αυτό το ομόλογο είναι ψεύτικο ενώ ψεύτικα είναι και τα ονόματα των αξιωματούχων που το υπογράφουν».

“Και τα υπόλοιπα ομόλογα είναι πανομοιότυπα με αυτό. Μάλιστα για να δείξουν μια κάποια αυθεντικότητα το κάθε ένα από αυτά, έχει διαφορετικό αριθμό επάνω”, συμπλήρωσε ο κύριος Καρυώτης ο οποίος για μια περίοδο υπήρξε αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου οργανισμού.

Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την διάψευση της ύπαρξης του εν λόγω ομολόγου απο τον πρόεδρο της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Άδωνη Γεωργιάδη, με μηνυτήρια αναφορά κατά παντώς υπευθύνου.