Από το Λονδίνο με έμπνευση

“LONDON PICTURES”

H γκαλερί BERNIER/ELIADES φιλοξενεί τη νέα έκθεση των Gilbert & George με τίτλο «London Pictures». Το καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βρετανία επιστρέφει στην Ελλάδα τρία χρόνια μετά την τελευταία τους έκθεση στη γκαλερί Βernier / Eliades. Η νέα τους έκθεση αποτελεί μέρος της ενότητας «London Pictures» και περιλαμβάνει μία σειρά έργων που δημιούργησαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκθεση στην Αθήνα. Στα νέα τους έργα βλέπει κανείς τίτλους από αφίσες και εφημερίδες που στο σύνολό τους, απεικονίζουν τη θλίψη και την ανθρωπιά της ζωής στη δυτική πλευρά του Λονδίνου.

Οι Gilbert & George (George: Αγγλία, 1942 – Gilbert: Δολομίτες, 1943) έχουν περιγράψει σε αρκετές συνεντεύξεις πως το μεγαλείο, το μυστήριο και το δράμα του Λονδίνου, υπήρξε μεγάλη έμπνευση για την πλούσια ατμοσφαιρική τέχνη τους εδώ και πέντε δεκαετίες. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Gilbert & George έχουν εντοπίσει και σκιαγραφήσει τις διαθέσεις, τις άγρυπνες αρτηρίες της πόλης και όλες τις ακατάστατες, πολύτιμες, αναμφισβήτητες πτυχές της σύγχρονης ανθρώπινης κατάστασης.

Η νέα τους ενότητα «London Pictures», αποτελείται από 292 έργα που αφήνουν την πόλη να μιλήσει για τον εαυτό της, μέσα από τη γλώσσα 3712 πόστερ εφημερίδων, τις οποίες οι καλλιτέχνες έκλεβαν για περισσότερο από 6 χρόνια και στη συνέχεια ταξινομούσαν ανάλογα με το θέμα. Αυτή η μέθοδος, σύμφωνα με τους καλλιτέχνες, επιτρέπει σε κάθε φωτογραφία να «αποφασίζει» η ίδια για το θέμα και με βάση τον τίτλο, το μέγεθος και την αλφαβητική σειρά να γίνεται η διαδικασία ταξινόμησης. Με αυτό τον τρόπο οι Gilbert & George επιδιώκουν να εξαλείψουν τη συνειδητή απόφαση που κρύβεται πάντα πίσω από ένα έργο. Πίσω από κάθε αφίσα βρίσκεται η αλήθεια και ο απαραβίαστος ρεαλισμός της ανθρώπινης κατάστασης, των επιπτώσεων και των συνεπειών της. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία οι Gilbert & George έχουν περιγράψει ως «ηθική διάσταση» και θέλουν να προσδιορίζει την τέχνη τους.

H γκαλερί είναι ανοικτή Tρίτη έως Παρασκευή 10:30-18:30 και Σάββατο 12:00-16:00.

BERNIER – ELIADES GALLERY

Επτάχαλκου 11, Αθήνα,

Τ: 2103413936, 2103413937

Check Also

Πεθερά «τσάκωσε» τη νύφη το βράδυ του γάμου με τον εραστή σε ερωτική περίπτυξη! Ξυλοκοπήθηκε ο εραστής…

Ενας γάμος στην Αχαΐα διαλύθηκε σε ένα βράδυ και συγκεκριμένα στο… πρώτο του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα …

Eλλάδα: Νόμιζε ότι η μητέρα του ήταν γραμματέας, αλλά δούλευε… σε οίκο ανοχής!

Αθώες κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο γυναίκες που κατηγορούνταν ότι λειτουργούσαν οίκο ανοχής …