Διάσωση βρέφους δύο μηνών στα χαλάσματα της Συρίας

Τη διάσωση ενός βρέφους δύο μηνών από τα χαλάσματα 16 ώρες
μετά από βομβαρδισμό στο Χαλέπι της Συρίας καταγράφει βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από ομάδα διασωστών, η οποία εργάζεται σε περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί της βόρειας συριακής πόλης.

Στο βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας που προσπαθεί να τραβήξει ένα κεφαλάκι μέσα από τα χαλάσματα. Κατόπιν ακούγονται κλάματα μωρού και ο διασώστης καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη.

Ο άνδρας χαμογελάει κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων που φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

«Έπειτα από 16 ώρες προσπαθειών κάτω από δύσκολες συνθήκες η πολιτική άμυνα του Ανσάρι διέσωσε ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών καθώς και τη μητέρα του, η οποία έχει τραυματιστεί» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα.

Το Ανσάρι είναι συνοικία στο νότιο Χαλέπι.

Δεν ήταν δυνατή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση της γνησιότητας του βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων ή της τοποθεσίας όπου γυρίστηκε.

Αναρτήθηκε στο Twitter από την «Πολιτικής Προστασίας του Χαλεπιού», η οποία δηλώνει ότι είναι ομάδα εθελοντών που παρέχει βοήθεια στους αμάχους στις «απελευθερωμένες ζώνες» της πόλης, σε εκείνες δηλαδή που δεν ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι ανατολικοί τομείς του Χαλεπιού υφίστανται σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, εκτοξεύουν βλήματα όλμων στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Το Χαλέπι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.