ΔΗ.ΠΑ: Απαράδεκτα ψηλά τα αεροπορικά ναύλα για τους Κύπριους

Σε γραπτή ανακοίνωση, η Δημοκρατική Παράταξη, αναφέρεται στις απαράδεκτες τιμές των αεροπορικών ναύλων για τους Κυπριους επιβάτες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με αφορμή πρόσφατη έρευνα του AlphaNewsLive, η οποία καταδεικνύει πως οι επιλογές απευθείας πτήσεων για τους Κύπριους ταξιδιώτες είναι περιορισμένες, αλλά και από σειρά παραπόνων που παίρνουμε από διάφορες συναντήσεις μας με πολίτες και οργανωμένα σύνολα, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θέλουμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Είναι για πρώτη φορά, μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, που ο Κύπριος πολίτης νοιώθει εγκλωβισμένος και με περιορισμένες επιλογές για τις διακοπές του. Από τη μία τα ιδιαίτερα υψηλά αεροπορικά ναύλα και από την άλλη το ψηλό κόστος διαμονής σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των κυπρίων νοικοκυριών και κάνουν τους κύπριους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύση μας, γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για διορθωτικές κινήσεις, τίποτα δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Η διακήρυξη ότι με τη δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού θα μειωθούν και τα αεροπορικά ναύλα είναι πρόκληση. Πρόκληση για τους πολίτες, πρόκληση για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, πρόκληση για τους επιχειρηματίες και ξενοδόχους, πρόκληση για τους εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα, η απαντητική επιστολή του αρμόδιου Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία καταβάλλει προσπάθεια για να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Τμήματος Αεροπορίας, δημιουργούν ερωτηματικά, αφού εκ των πραγμάτων φαίνεται να ισχύουν δύο μέτρα και δυο σταθμά σε σχέση με τον τρόπο που λαμβάνονται κάποιες οι αποφάσεις, με αποτέλεσμα τα επίχειρα να καλείται να τα επωμισθεί για ακόμα μια φορά ο κύπριος πολίτης, όταν μάλιστα ο κυπριακός τουρισμός έχει να αντιμετωπίσει φέτος σοβαρές προκλήσεις λόγω του BREXIT και λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας, οδηγώντας τους τουρίστες από την Αγγλία και Ρωσία, προς την Τουρκία και άλλους πιο φθηνούς τουριστικούς προορισμούς.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού να εξετάσει όλους τους πιθανούς τρόπους και μέσα, ώστε ο κύπριος πολίτης να μπορεί να έχει τις ίδιες δυνατότητες που έχουν όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ψηλά κόστη.