ΔΗ.ΠΑ: Έστω και την υστάτη, ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Σε γραπτή δήλωση η Δημοκρατική Παράταξη για τα θέματα της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, απευθύνει έκκληση, «έστω και την υστάτη, ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων»

Αυτούσια η δήλωση:

Η πολιτική ηγεσία του τόπου είχε μια θαυμάσια ευκαιρία να αποδείξει πως μπροστά σε εθνικούς κινδύνους που απειλούν τον τόπο και την κοινωνία μας, μπορεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να κάνει την δική της υπέρβαση και να ανταποκριθεί στο καθήκον της.

Δυστυχώς, το μομέντουμ αυτό χάθηκε.

Μαζί, δυστυχώς χάθηκε και πολύτιμος χρόνος στην προσπάθεια για διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τους αυτοτελώς εργαζομένους.

Θα μπορούσε, φυσικά αν δεν παρεισέφρεαν πολιτικά παίγνια και μικροκομματικές σκοπιμότητες, να βρουν τις κοινές συνισταμένες, έτσι ώστε ένα ωφέλιμο και χρήσιμο εργαλείο να μπορούσε να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί το βασικό ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, τη στήριξη των μικρών, μεσαίων επιχειρήσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Δυστυχώς, αντί του δημοσίου συμφέροντος, επικράτησαν άλλες λογικές, αδιαφορώντας ουσιαστικά πως εκείνο που προέχει σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, έπρεπε να είναι η σύμπνοια της κυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για το καλό του τόπου.

Η έλλειψη ενότητας και υπευθυνότητας και η έλλειψη ενός οράματος για μια Κύπρο ευημερούσα και ακμάζουσα, μας οδήγησε στο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα.

Η στείρα σύγκρουση δεν ωφελεί κανέναν και δεν διαμορφώνει συνθήκες ενότητας, τόσο απαραίτητες σε μείζονες κρίσεις.

Μετά το αδιέξοδο με τις κρατικές εγγυήσεις, η κυβέρνηση πρέπει να βρει τον τρόπο για να στηρίξει έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοτελώς εργαζομένους και την επιχειρηματικότητα γενικότερα.

Εάν θέλουμε η οικονομία του τόπου να μην μπει ξανά σε νέες περιπέτειες, πρέπει πάση θυσία οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να κρατηθούν ζωντανές. Μόνο έτσι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη, μόνο έτσι θα επανέλθουμε ξανά σε συνθήκες ευημερίας και προόδου.

Έστω και την υστάτη, ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η πατρίδα και η κοινωνία μας αξίζουν μιας καλύτερης διαχείρισης και ενός καλύτερου αύριο.