ΔΗΚΟ: Κάθε μέρα που περνά χωρίς κυβερνητική πρόταση, ρίχνει την οικονομία σε βαθύτερη κρίση

Κάθε μέρα που περνά χωρίς κυβερνητική πρόταση, ρίχνει την οικονομία σε ακόμη βαθύτερη κρίση, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Σολωμού, μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ.

Έχουμε μείνει σπίτι μας, έχουμε μείνει ασφαλείς αλλά κινδυνεύουμε να μην μείνουμε όρθιοι λόγω της ασυγχώρητης κωλυσιεργίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην άμεση στήριξη της οικονομίας και κυρίως των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Οι εμμονές της κυβέρνησης να αρνείται έλεγχο και διαφάνεια, κοστίζουν χρόνο και ο χρόνος είναι χρήμα. Κάθε μέρα που περνά χωρίς κυβερνητική πρόταση, ρίχνει την οικονομία σε ακόμη βαθύτερη κρίση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αναχαιτιστεί η απότομη απώλεια θέσεων εργασίας, η οποία έχει καταγραφεί τους τελευταίους δύο μήνες συνεπεία των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Οι επιπτώσεις της κρίσης στις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζομένους ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερες από το αναμενόμενο. Είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που το ΔΗΚΟ καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να επαναφέρει το μέτρο της απευθείας επιδότησης τους, που εκδικητικά είχε αποσύρει μαζί με το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που διογκώνονται λόγω της δικής της παταγώδους αποτυχίας να διαχειριστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά την επόμενη μέρα.