ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ θα ψηφίσει για επικύρωση του διορισμού του Έλληνα Επιτρόπου ή όχι;

Tο ΑΚΕΛ θα ψηφίσει για επικύρωση του διορισμού του Έλληνα Επιτρόπου ή όχι, διερωτάται σε γραπτή ανακοίνωση – απάντηση στο ΑΚΕΛ για τη Κομισιόν, ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Δείτε την ανακοίνωση:

Η ουσία και το περιεχόμενο του χαρτοφυλακίου που ανατέθηκε στον κ. Σχοινά, είναι το μείζον και για τα οποία κανείς δεν έχει φέρει αντίρρηση. Ούτε καμιά Ομάδα στο Ευρωκοινοβουλίο, ούτε ο κ. Γιούνκερ. Το ΑΚΕΛ επιχειρηματολογεί για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου, εφόσον αρέσκεται στην πολιτική των σύντομων συνθημάτων.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Λάιεν, τονίζει για την ουσία του χαρτοφυλακίου, ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε συμβιβασμούς όσον αφορά την υπεράσπιση των βασικών αξιών μας. Οι απειλές κατά του κράτους δικαίου θέτουν υπό αμφισβήτηση τη νομική, πολιτική και οικονομική βάση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η Ένωσή μας». Συμφωνεί ή όχι το ΑΚΕΛ;

Από την άλλη η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο που δόθηκε στον Έλληνα αντιπρόεδρό της Μαργαρίτη Σχοινά, συνιστά μία ευθεία επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ό, τι εκπροσωπεί.

Γεννάται έτσι το ερώτημα: Το ΑΚΕΛ θα ψηφίσει για επικύρωση του διορισμού του Έλληνα Επιτρόπου ή όχι; Θα συμβάλει το ΑΚΕΛ στην ακύρωση διορισμού του πρώτου Έλληνα Αντιπροέδρου στην Κομισιόν; Την ίδια ώρα καλείται το ΑΚΕΛ ν’ απαντήσει ποιο είναι το μοντέλο που προτείνει εφόσον αντιτίθεται στις υφιστάμενες αρχές, αξίες και ποιότητα ζωής στην Ευρώπη.

Ως προς τους χαρακτηρισμούς του ΑΚΕΛ προς το Δημοκρατικό Συναγερμό, τους προσπερνάμε. Eμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε με πολιτικά επιχειρήματα, και όχι σε αυτούς τους αστήριχτους χαρακτηρισμούς.