ΔΗΣΥ: Τα γεγονότα δικαιώνουν την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ αναφέρει για την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό:

Κατ’ αντίθεση με πολλές πολιτικές δυνάμεις που αρέσκονται να εκδίδουν ανακοινώσεις και να προβαίνουν σε δηλώσεις βάσει εκτιμήσεων και εικασιών αντί γεγονότων, ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει μερικά γεγονότα που καταδεικνύουν την ορθή πολιτική της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αυτά καταγράφονται και στην απαντητική επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ προς τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη.

Ως προς την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αποτελεί γεγονός, ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι διατεθειμένα να αποδεχτούν παραβίαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και παραμένουν δεσμευμένα σε αυτά.

Αποτελεί γεγονός, ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι υπέρ Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία όμως να είναι κοινά αποδεκτά ή συμφωνημένα και από τις δύο πλευρές.

Αποτελεί γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν έτοιμα να βοηθήσουν τη διαδικασία συνομιλιών αν αυτό ζητηθεί από τα δύο μέρη.

Αποτελεί επίσης γεγονός ότι η πρόσκληση – πρόκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την τουρκοκυπριακή πλευρά και Τουρκία παραμένει στο τραπέζι για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην βάση του «πλαισίου – Γκουτέρες», χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα Άγκυρα και Τουρκοκυπριακή πλευρά να τοποθετούνται επί τούτου.

Καλούμε εκ νέου όλες τις πολιτικές δυνάμεις και υποψηφίους να αφήσουν κατά μέρος την «πολιτική των εικασιών» και να στηρίξουν την ορθή πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας για το καλό του τόπου.