ΔΗΣΥ: Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

Ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, με την 43η επέτειο ίδρυσης του κόμματος, από τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη

«43 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Της πολιτικής μας παράταξης που αναδύθηκε μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές της νεότερης κυπριακής ιστορίας για να ενώσει την κοινωνία προτάσσοντας τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, την πρόοδο και το κοινό καλό. Έννοιες που ενυπάρχουν στον ίδιο έντονο βαθμό και σήμερα μέσα στους κόλπους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, όπως ακριβώς τις όρισε ο ιδρυτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκος Κληρίδης εφόσον είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Στα 43 αυτά χρόνια πορείας του Δημοκρατικού Συναγερμού, αντλούμε από τα διδάγματα του παρελθόντος και προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά, με εξωστρέφεια και με άξονα την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και την πατρίδα μας. Οι αξίες και τα ιδανικά μας δεν υποπίπτουν στον συμβιβασμό και την υποβάθμιση, ούτε εργαλειοποιούνται προς χάρη του ευκαιριακού κομματικού οφέλους και αναλόγως της όποιας περίστασης. Προτάξαμε και θα εξακολουθούμε να προτάσσουμε τη συνέπεια λόγων και έργων σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο, με πρώτα και κύρια τη δίκαιη επίλυση προς όφελος όλων των Κυπρίων του κυπριακού προβλήματος. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η παράταξη των μεγάλων στόχων για τη χώρα μας και υπέρτατος στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή και η επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παράλληλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι βασικός πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό και μόνο το στοιχείο, επιτάσσει από όλους εμάς, να είμαστε ρεαλιστές αλλά και ταυτόχρονα ριζοσπαστικοί, διαβλέποντας τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και συντασσόμενοι με το τι είναι ωφέλιμο για τους πολλούς. Με προτάσεις και λύσεις ν’ ανταπεξερχόμαστε στις προκλήσεις επιδεικνύοντας τόλμη και όχι υπολογισμό του πολιτικού κόστους, επιδεικνύοντας πάθος και πίστη σε όλες τις μάχες με μοναδικό στόχο, το καλύτερο μέλλον της Κύπρου.

Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία πορευτήκαμε για 43 χρόνια, η κληρονομιά την οποία φέρουμε, οι πολιτικές αρχές και αξίες που υπηρετούμε και οι οποίες μας έφεραν στο σήμερα για να λειτουργούν εσαεί και ως οδηγός μας, για το αύριο του Δημοκρατικού Συναγερμού.»