ΔΗΣΥ: Σε ποιά χώρα γράφονται άραγε οι ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ;

Ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, Βουλευτή Πρόδρομου Προδρόμου για το ΑΚΕΛ και την οικονομία

Σημερινή παρέμβαση του ΑΚΕΛ, με αφορμή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, δείχνει για μια φορά ακόμη ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν εννοεί να βγάλει κανένα χρήσιμο συμπέρασμα από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Ούτε όμως φαίνεται να είναι σε θέση να σεβαστεί τις ταλαιπωρίες και τις οικονομικές θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί τα τελευταία χρόνια οι πολίτες της χώρας. Διερωτάται κανείς αν αυτοί που γράφουν τέτοιες ανακοινώσεις ήταν τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο…

Μιλά το ΑΚΕΛ για «πολιτική κάλυψη» στην Τρόϊκα… Μα, η Τρόϊκα δεν χρειάζεται καμία «πολιτική κάλυψη». Έχει πάρει, από τον Ιούνιο 2012, πρόσκληση για να έρθει εδώ και να συνδράμει στην προσπάθεια αναστύλωσης της κυπριακής οικονομίας. Πρόσκληση και παράκληση, από την τότε κυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ.

Εγκαλεί τον υπουργό Οικονομικών το ΑΚΕΛ διότι, λέει, δεν εξηγεί πότε θα έρθει η «επανεκκίνηση της οικονομίας». Αν όμως παρακολουθούσαν προσεκτικά τις εξελίξεις θα γνώριζαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις και σχεδιασμοί στο Πρόγραμμα που πρώτοι εκείνοι συνομολόγησαν.

Φέτος, μάλιστα, η ύφεση της οικονομίας είναι χαμηλότερη από ότι προβλεπόταν. Τα δημόσια οικονομικά ήδη εξισορροπούνται, ενώ από το τρίτο τρίμηνο και μέχρι το τέλος του χρόνου όλα δείχνουν ότι τερματίζονται ύφεση και κατρακύλα. Προβλέπεται ότι από το 2015 θα υπάρξει αναστροφή της τάσεως και έκτοτε το ΑΕΠ της χώρας θα αυξάνεται. Για πρώτη φορά από το 2010-11.

Όσον αφορά στα προβλήματα του υπερδανεισμού του ιδιωτικού τομέα, το ΑΚΕΛ συνεχίζει να λαϊκίζει με συνθήματα περί εκποιήσεων, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει πώς θα αποκλιμακωθεί το πρόβλημα αυτό που διογκώθηκε ανεξέλεγκτα όλα τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερη έξαρση στην περίοδο που το ίδιο άσκησε εξουσία και διαχείριση.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε διάλογο και χρειάζεται πράγματι η συνεισφορά όλων των πλευρών. Αλλά με εποικοδομητικό πνεύμα και λαμβάνοντας κυρίως υπόψη ότι οι πολίτες, απηυδισμένοι πια από άγονες αντεγκλήσεις και ρητορικές κορώνες, περιμένουν απαντήσεις στα προβλήματα και όχι συνθήματα.