ΔΗΣΥ: Ποσό χρημάτων θα κατατεθεί προς όφελος των καταθετών της Λαικής

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είχε πει από την αρχή την αλήθεια.

Έτσι και τώρα δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι και εφαρμόζουμε πλήρη διαφάνεια.

Εκτός από εσωτερικό έλεγχο που είχε εξ αρχής γίνει στους λογαριασμούς του κόμματος, αυτές τις μέρες έγινε επίσης έλεγχος σε άλλους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι είχαν λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008.

Αυτός ο πρόσθετος έλεγχος έδειξε ότι σε ειδικό λογαριασμό για επιδότηση αεροπορικών εισιτηρίων φοιτητών στις προεδρικές εκλογές, κατατέθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου 2008, έμβασμα 50.000 ευρώ από την εταιρεία Focus. Ο λόγος για τον οποίο δεν ήταν αμέσως διακριτή αυτή η πληρωμή, είναι διότι δεν έγινε σε κάποιον από τους τακτικούς λογαριασμούς που ανήκουν στο κόμμα, αλλά σε έκτακτο ειδικό λογαριασμό που λειτούργησε τότε.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, ασχέτως του ότι δεν πρόκειται για κάποια παράνομη πράξη και επειδή αν τότε ήταν γνωστή η δράση της εταιρείας αυτής, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα δεχόταν τέτοια χρηματοδότηση, έχει εκδοθεί σχετική ισόποση επιταγή για να επιστραφεί το ποσό στη Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας προκειμένου να κατατεθεί προς όφελος των καταθετών της τράπεζας που έχουν υποστεί τη ζημιά.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για ένα μεγαλύτερο ποσό και επειδή δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στη διάθεση του κόμματος, θα γίνει όπως ήδη ανακοινώθηκε συνάντηση με τη Νομική Υπηρεσία, όπου και θα ζητηθούν τυχόν στοιχεία που μπορεί να διαφωτίσουν υπεύθυνα το όλο ζήτημα.

Για το κεντρικό θέμα ουσίας επαναλαμβάνουμε ότι αμέσως με την επαναλειτουργία της Βουλής θα καταθέσουμε πρόταση νόμου με την οποία υιοθετούνται και θεσπίζονται οι συστάσεις της Επιτροπής GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και ολόκληρος ο απαραίτητος μηχανισμός για να υπάρχει διαφάνεια, έλεγχος, λογοδοσία και σωστές πρακτικές ως προς τα οικονομικά των κομμάτων.

 

 

 

Check Also

Αβέρωφ: Δεν υπάρχει πιο ισχυρό αντίδοτο στις δυσκολίες που έρχονται από το να έχεις μια δυνατή οικονομία

Αβέρωφ: Επειδή έρχονται δύσκολα για τον τόπο μας, έρχονται δύσκολα για την παγκόσμια και την …

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα του Κατάρ, όπου θα …