ΔΗΣΥ: Ο Πρόεδρος πρέπει να πιστωθεί για το ότι παρέλαβε μια πρωτόγνωρη κατάσταση

Κάθε καλόπιστος πολίτης, θα πρέπει να πιστώσει τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση του για το ότι παρέλαβαν μια τραγικά πρωτόγνωρη κατάσταση και βρέθηκαν ενώπιον δραματικών διλημμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ σε σχόλιο για τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τη συμπλήρωσης των πρώτων τεσσάρων μηνών της διακυβέρνησής του.

“Είναι αδιαμφισβήτητο ότι στον απολογισμό του πρώτου τετραμήνου, κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η αντιμετώπιση του κινδύνου της άτακτης χρεοκοπίας. Ένα καταστροφικό ενδεχόμενο στο οποίο βρέθηκε μπροστά η χώρα, προϊόν της αδράνειας και της απροθυμίας της προηγούμενης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει – έστω και την υστάτη – τις συνέπειες της απραξίας της στην αντιμετώπιση της κρίσης”, αναφέρει ο ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στην οικονομία, λήφθηκε μεγάλος αριθμός επειγόντων μέτρων και αποφάσεων. Κανένας ωστόσο δεν θα μπορούσε να αναμένει ότι τα πάντα θα επιλύονταν σε τέσσερις μήνες.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως “το πλήθος των μέτρων που έχουν ληφθεί σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό και δημιουργείται το υπόβαθρο για την εφαρμογή ενός νέου, ρεαλιστικού και πιο υγιούς οικονομικού μοντέλου”.

Προσθέτει πως το έργο ωστόσο για την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας είναι τεράστιο και οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει, αναφέροντας ότι “σε αυτή την προσπάθεια, όποιος λαϊκίζει και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική τραγωδία για οποιοδήποτε αλλότριο όφελος, προσφέρει κακή υπηρεσία στην πατρίδα”.

Ο ΔΗΣΥ διαβεβαιώνει τέλος ότι “οι ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ θα αποδοθούν”, προσθέτοντας ότι “η ανάγκη να συνεχίσει και να ενταθεί ο τολμηρός και θαρραλέος αγώνας για ανάκαμψη και εξυγίανση δεν μπορεί να περιμένει”.

“Η μεταρρύθμιση είναι μονόδρομος. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση και θα στηρίξουμε τη γιγάντια αυτή προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να παράγουμε προτάσεις και πολιτικές και – αν χρειαστεί – δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η επιτυχία του εγχειρήματος, αποτελεί για όλους μας ύψιστη εθνική υποχρέωση”, καταλήγει.