ΔΗΣΥ: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Βουλευτών στις περιοχές που ωφελούνται από τη συμφωνία για τις Βρετανικές Βάσεις

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία Βουλευτών και Επαρχιακών Γραμματέων του Δημοκρατικού Συναγερμού στις επαρχίες Αμμοχώστου, Λάρνακας και Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές που ωφελούνται από τη συμφωνία για μη στρατιωτική ανάπτυξη των Βρετανικών Βάσεων.

Τόσο οι Βουλευτές των Επαρχιών όσο και τα στελέχη συζήτησαν με τοπικούς αξιωματούχους για τα πλεονεκτήματα που αναδύονται μέσα από την προαναφερόμενη συμφωνία, εφόσον η κατάληξή της επήλθε μετά από 60 χρόνια.

Ο Βουλευτής κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου δήλωσε για το θέμα τα εξής:

«Η συμφωνία της κυπριακής κυβέρνησης με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά τις Βάσεις που υπάρχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, άρει μια αδικία για τους κατοίκους που κατοικούν σ’ αυτές τις περιοχές και ουσιαστικά τους επαναφέρει το ανθρώπινο δικαίωμα της χρήσης της γης τους. Δίνεται η δυνατότητα για ανάπτυξη σε μια περιοχή η οποία ήταν καθηλωμένη για 60 χρόνια από της εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και δίνει προοπτικές ειδικότερα για τις νέες γενιές».

Από την πλευρά της, η Βουλευτίνα και Αντιπρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου τόνισε τα εξής:

«Είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη για την περιοχή, για την ανάπτυξη, για τις ευκαιρίες των κατοίκων η συγκεκριμένη συμφωνία. Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που πράγματι δίνει το δικαίωμα όπως οι υπόλοιποι συμπολίτες μας ν’ αξιοποιηθούν οι περιουσίες των ιδιοκτητών. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή την εξέλιξη και για τον σκοπό αυτό είμαστε εδώ να ενημερώσουμε τους κατοίκους και να ανταλλάξουμε μαζί τους απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα».