ΔΗΣΥ: Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης

Γιώργος Χατζηγεωργίου: Οι μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους για εμάς στο Δημοκρατικό Συναγερμό και την κυβέρνηση δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ο τρόπος που αλλάζει και θα αλλάξει προς το καλύτερο η φυσιογνωμία του κράτους.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία τη σημαντικότητα των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτό κάνουμε εκ νέου σήμερα, καλώντας και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να περάσουν από τα λόγια στην πράξη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας τομέας υψίστης προτεραιότητας και πρέπει η μεταρρύθμιση να προχωρήσει τάχιστα. Σκοπός είναι να επέλθει διοικητική αυτονομία, οικονομική αυτοτέλεια και η ικανότητα να μπορούμε να δίνουμε στον κάθε πολίτη το επίπεδο των υπηρεσιών που του αξίζει στην καθημερινότητά του.

Παράλληλα και η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης είναι υψίστης σημασίας για την αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων μέσα από τον εκσυγχρονισμό της. Όπως έχουμε ήδη τονίσει, δικαιοσύνη που καθυστερεί δεν είναι δικαιοσύνη και πρέπει και εκεί να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα.

Οι μεταρρυθμίσεις στο σύνολό τους για εμάς στο Δημοκρατικό Συναγερμό και την κυβέρνηση δεν είναι πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και χάσιμο χρόνου. Είναι ο τρόπος που αλλάζει και θα αλλάξει προς το καλύτερο η φυσιογνωμία του κράτους. Καλούμε λοιπόν και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.