ΔΗΣΥ: Οι λεκτικές διακηρύξεις Ερντογάν περί κυριαρχίας έχουν καταστεί συνθήματα

Γραπτή δήλωση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού σχετικά με την παράνομη επίσκεψη Ερτογάν στα κατεχόμενα.

Το όραμα της νέας εποχής της Τουρκίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ευημερίας, της προχωρημένης δημοκρατίας και του σεβασμού των γειτόνων, αλλά και της αποφασιστικότητας να προσηλωθεί στην Ευρωπαϊκή πορεία που διακήρυξε ο κ. Ερτογάν με την εκλογή του, δυστυχώς κάθε άλλο παρά υπηρετήθηκαν με την χθεσινή παράνομη επίσκεψη του στην κατεχόμενη Κύπρο.

Οι τοποθετήσεις εκτός του πλαισίου των συμφωνιών κορυφής και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλά και η έντονη προσπάθεια εξίσωσης της Ελλάδας με την Τουρκία σε επίπεδο ευθυνών δείχνουν- τουλάχιστον – πρόθεση να πάει η προοπτική και η ελπίδα επίλυσης του Κυπριακού πολλά βήματα πίσω.

Με την συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της στο Κυπριακό, η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ούτε ευόδωση των Ευρωπαϊκών της στόχων μπορεί να πετύχει, ούτε και να παίξει τον οποιοδήποτε αξιόπιστο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Οι λεκτικές διακηρύξεις του κ. Ερτογάν περί κυριαρχίας σε επίπεδο πρωτοβουλιών, έχουν καταστεί συνθήματα άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.