ΔΗΣΥ: Οι δηλώσεις Ναμί επιβαρύνουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

 Οι δηλώσεις Ναμί επιβαρύνουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός

Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Οντίλ Ναμί, για τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, ουδόλως συμβαδίζουν με την δημιουργία του αναγκαίου κλίματος που θα υποβοηθήσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς προς την αντίθετη κατεύθυνση κινούνται.

Όσοι πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε στην επανέναρξη της διαδικασίας, με τελικό στόχο την επανένωση της χώρας μας, πρέπει να κατανοήσουμε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να απεξαρτηθούμε από το σύνδρομο να θέτουμε τα συμφέροντα τρίτων χωρών, υπεράνω των συμφερόντων της Κύπρου. Την ίδια στιγμή πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και να συνειδητοποιήσουμε ότι oι απειλές έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Οι συγκλίσεις για την διαχείριση των φυσικών πόρων μεταξύ των Χριστόφια – Ταλάτ, όπως έχουν επαναβεβαιωθεί μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, διασφαλίζουν τα δικαιώματα του συνόλου του Κυπριακού λαού μέσα από την λύση του κυπριακού.