ΔΗΣΥ: Κύριο ζητούμενο μετά τις εκλογές στη Τουρκία, η επανέναρξη των συνομιλιών

Κύριο ζητούμενο μετά τις εκλογές στη Τουρκία, η επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

“Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η επικράτηση του Ταγίπ Ερτογάν, τόσο για την Προεδρία της χώρας όσο και του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, δεν σημαίνει και την αυτόματη επίλυση όλων των ανοικτών ζητημάτων, χωρίς την πραγματική πολιτική στροφή στην πολιτική του Τούρκου Προέδρου.

Η πολιτική προσέγγιση, των εντάσεων και των προκλήσεων, ελπίζουμε ότι θα τερματιστεί και ο Ταγίπ Ερντογάν, με την νέα εντολή που έλαβε, θα αντιμετωπίσει ζητήματα όπως το κυπριακό, τις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση με σύνεση και με τρόπο που θα συμβάλλουν στην ομαλότητα και στην ειρήνη στην περιοχή.

Κύριο ζητούμενο πλέον στο Κυπριακό, μετά και τις τουρκικές εκλογές, είναι το άνοιγμα του δρόμου για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ευχόμαστε ότι η Άγκυρα θα συναινέσει με την κάθοδο Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις των εμπλεκομένων μερών – με την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς να είναι δεδομένη- και να καταστεί εφικτή η επανέναρξη του διαλόγου.”