ΔΗΣΥ: Η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο δημιουργίας και ανάπτυξης της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ, αναφέρθηκε στην σημερινή εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την υποψηφιότητα του στης προεδρικές εκλογές, αναφέροντας πως “η Κύπρος πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο δημιουργίας και ανάπτυξης της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη”.

Παράλληλα τονίζει πως ” Με την αξιοπιστία μιας διακυβέρνησης που έχει φέρει τη χώρα από την πτώχευση στην ανάπτυξη, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο πρόεδρος που χρειάζεται η Κύπρος και για τη νέα πενταετία. Ξεχωρίζει η τοποθέτηση του Προέδρου ότι αντίπαλό του θεωρεί τα προβλήματα που παραμένουν στη χώρα και τα οποία μέσα από μια οικονομία σε ανάπτυξη και με πλεονάσματα μπορεί να αντιμετωπίσει με μεθοδευμένες πολιτικές και να τα λύσει. Με αυτή την τοποθέτηση η υποψηφιότητά του για επανεκλογή δίνει ελπίδα και όραμα στη χώρα”.

“Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και σύσσωμη η ευρύτερη παράταξή μας βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου και θα αγωνιστούμε για την επανεκλογή του, για το καλό της Κύπρου μας. Αναμέναμε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η οποία και από τη μια και από την άλλη πλευρά κινείται διαρκώς με λογική της άρνησης και έτσι θεωρεί ότι προωθεί τους δικούς της υποψήφιους” σημειώνει.

Την ίδια στιγμή απαντώντας στο ΑΚΕΛ, το οποίο σε σημερινή του ανακοίνωση τόνισε πως “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέτυχε” τονίζοντας ότι “θεωρούν αποτυχία ότι από την πτώχευση βγήκαμε ξανά στην ανάπτυξη. Θεωρούν αποτυχία ότι η ανεργία έπεσε ήδη από 16% σε κάτω από 11% και συνεχίζει να μειώνεται. Θεωρούν αποτυχία ότι από τα κοινωνικά παντοπωλεία περάσαμε σε συστηματική κοινωνική πολιτική με το Εγγυημένο Εισόδημα. Θεωρούν αποτυχία ότι το κράτος μας έπαψε να είναι αναξιόπιστος παρίας στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές και τώρα έρχονται στη χώρα μας σημαντικές επενδύσεις”.

Από την άλλη απάντα και στο ΔΗΚΟ, σημειώνοντας πως “απαριθμεί προβλήματα που ακόμα παραμένουν στην οικονομία και την κοινωνία, διότι δεν έχει την ευθικρισία και το θάρρος να αναγνωρίσει ότι έχουν ήδη αντιμετωπιστεί και λυθεί τεράστια προβλήματα και ότι με τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη μέσα από αλλαγές και βελτιώσεις σε όλους τους τομείς η χώρα έχει πραγματικά αναμορφωθεί. Το καταλαβαίνουμε, διότι αν το έκαναν θα όφειλαν να ομολογήσουν ότι μόνο με τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη μπορεί η Κύπρος μέσα από την ανάπτυξη που κέρδισε να ανοίξει προοπτική ευημερίας και να επιλύει τα όποια προβλήματα υπάρχουν”.

“Μήπως όμως, αν είναι να μιλήσουμε για το υπόλοιπο των προβλημάτων που παραμένουν από το άσχημο παρελθόν, δεν πρέπει να θυμηθεί το ΔΗΚΟ και τις πολιτικές επιλογές του υποψήφιού του. Μια φορά όταν έκλινε την πλάστιγγα για να εκλεγεί ο Δημήτρης Χριστόφιας το 2008 και άλλη μια φορά όταν Νικόλας Παπαδόπουλος και ΑΚΕΛ εμπόδισαν την ηπιότερη πρόταση για ένα ειδικό τέλος 6,6% έως 9,9% στις καταθέσεις, προκαλώντας έτσι μετά τη σκληρότερη απόφαση του Μαρτίου 2013” επισημαίνει.

“Ακόμα και σήμερα μιλά το ΔΗΚΟ για το «κούρεμα», ξεχνώντας ότι οι ίδιοι με επικεφαλής τον κ.Νικόλα Παπαδόπουλο το ψήφισαν διότι αμέσως πριν, μαζί με το ΑΚΕΛ, εμπόδισαν τον Πρόεδρο να εφαρμόσει την ηπιότερη συμφωνία που εξασφάλισε από το Γιούρογκρουπ!

Πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να διεκδικήσει συνέχεια σε μια διακυβέρνηση που είναι συνώνυμη της ανάπτυξης. Διότι, με αίσθηση ευθύνης για τη χώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τρία χρόνια εφάρμοζε το υποχρεωτικό πρόγραμμα διάσωσης που βρήκαμε μπροστά μας. Μόλις τα τελευταία δυο χρόνια εφαρμόζονται και αποδίδουν οι πολιτικές της δικής του διακυβέρνησης.

Με τις πολιτικές αυτές του Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος βλέπει ξανά ανάπτυξη και προοπτική ευημερίας. Μέσα από μεθοδευμένους και εύστοχους σχεδιασμούς αυτό το όφελος έρχεται πίσω στο λαό. Γιατί, όπως υπογραμμίζει συνέχεια και ο Πρόεδρός μας, είναι χάρη στις προσπάθειες, το φιλότιμο και την υπομονή του κυπριακού λαού που μπόρεσε να σώσει τη χώρα και να τη φέρει ξανά στο σωστό δρόμο. Θέλουμε για χάρη του λαού μας η επόμενη πενταετία να είναι μια περίοδος ανάπτυξης και ευημερίας που θα δώσει πίσω στον κόσμο το όφελος από τις προσπάθειές του και στην Κύπρο το πρόσωπο και το μέλλον που της αξίζει”.