ΔΗΣΥ: Επιτακτική ανάγκη η επαναφορά του σχεδίου επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος

Επιτακτική η ανάγκη για επαναφορά του σχεδίου επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και σχέδιο επιδότησης ρεύματος

Χωρίς καμία αμφιβολία η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αποτελεί τη μόνη λύση για μόνιμη και σημαντική μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Και όντως, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που δεν έχουν το αρχικό κεφάλαιο, απαιτείται η εξεύρεση τρόπων χρηματοδότησης με τη συμμετοχή της ΑΗΚ.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να τίθεται ως εναλλακτική επιλογή έναντι των υψηλών τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος που θα πλήξουν τους καταναλωτές μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Η μόνη λύση για βραχυπρόθεσμη στήριξη των καταναλωτών είναι η επαναφορά του σχεδίου επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έκτακτα μέτρα στήριξης που λανθασμένα αποφάσισε η κυβέρνηση να διακόψει πρόωρα, ήταν και τα μοναδικά μέτρα που στήριζαν και τη μεσαία τάξη, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε μία περίοδο αυξημένων επιτοκίων που πλήττουν έτι περαιτέρω τις εν λόγω κατηγορίες, η στήριξή τους για ακόμη τρεις μήνες καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.