ΔΗΣΥ: Δράσεις για προώθηση θεμάτων προστασίας και ευημερίας ζώων

Δράσεις με στόχο την προώθηση θεμάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία και ευημερία των ζώων προτίθεται να αναλάβει ο ΔΗΣΥ, οι οποίες αφορούν κυρίως την εφαρμογή αλλά και τον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας.

Αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο του κόμματος Στέλλα Κυριακίδου είχε σήμερα συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ με αντιπροσωπεία εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων παρουσία και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες, όπως είπε, έχουν αναλάβει μια τεράστια ευθύνη σε ό,τι αφορά την ευημερία και προστασία των ζώων.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι μέσα από τη συνάντηση αναλήφθηκαν συγκεκριμένες δράσεις τόσο για την προώθηση και εφαρμογή των νομοθεσιών που ήδη υπάρχουν και ενδεχόμενη ανάγκη για τροποποιήσεις όσο επίσης για συναντήσεις με φορείς όπως η τοπική αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να προωθηθεί και αλλαγή της κουλτούρας που υπάρχει απέναντι στα ζώα.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΔΗΣΥ δεσμεύτηκε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις για ανασκόπηση της όλης προσπάθειας.

«Στόχος μας είναι να υπάρξει μια συγκεκριμένη δράση ώστε να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα στα θέματα που αφορούν την προστασία και την ευημερία των ζώων στην Κύπρο» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως η εφαρμογή και η ανάγκη εκσυγχρονισμού των νομοθεσιών αλλά και η αλλαγή κουλτούρας δεν αφορά μόνο τα ίδια τα ζώα αλλά και τον άνθρωπο και την κοινωνία καθώς μια πτυχή του όλου θέματος είναι η δημόσια υγεία.

Ευχαρίστησε τέλος τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν μέσα στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη αφού συνεχάρη τον ΔΗΣΥ και την Αντιπρόεδρο του Στέλλα Κυριακίδου για την πρωτοβουλία, είπε ότι «οι φιλοζωικές οργανώσεις με τον εθελοντισμό τους καλύπτουν κενά του κράτους».

Τόνισε παράλληλα ότι ήρθε ο καιρός το κράτος να καταστεί πιο ουσιαστικό και πιο αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά τα θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων. «Θα πρέπει οι νομοθεσίες να εφαρμόζονται, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας βάσει του νόμου» υπογράμμισε.

Είπε τέλος πως η κυπριακή κοινωνία θα πρέπει να μάθει επιτέλους να αναλαμβάνει τις ευθύνες της σε ό,τι αφορά το θέμα της προστασίας και ευημερίας των ζώων και παράλληλα να καλλιεργήσει ένα νέο πιο ευαίσθητο πρόσωπο για τη νέα γενιά.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ένωσης Φιλοζωικών Οργανώσεων «Φωνή για τα Ζώα Κύπρου» Μαίρη Αναστάση ευχαρίστησε τον ΔΗΣΥ για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης και εξέφρασε την πεποίθηση πως μετά τη σημερινή συνάντηση θα υπάρξουν εξελίξεις στα θέματα με τα οποία ασχολείται η Ένωση, και τα οποία, όπως υπέδειξε, δεν αφορούν μόνο την προστασία και ευημερία των ζώων αλλά και τη δημόσια υγεία.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα όπως με τον καινούργιο χρόνο υπάρξουν απτά αποτελέσματα.