ΔΗΣΥ: Δεν υπάρχει φάρμακο απέναντι στο μηδενισμό της ηγεσίας του ΑΚΕΛ

Δεν υπάρχει φάρμακο απέναντι στο μηδενισμό της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, τόνισε σε ανακοίνωση – απάντηση στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με τις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Άντρος Κυπριανού, μας έπεισε γι’ αυτό που εδώ και καιρό υποστηρίζουμε. Ότι σκοπός του είναι να μηδενίζει διαρκώς όλα όσα πράττει η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως θέματος. Από τη μια είναι ξεκάθαρη η επιμονή και ο διχαστικός λόγος του ίδιου, των στελεχών και των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, θέλοντας να πείσουν τους πάντες ότι το έκτακτο μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού με το κλείσιμο ορισμένων σημείων ελέγχου είναι θέμα με πολιτικές προεκτάσεις.

Από την άλλη καθίσταται και εθνικά επιζήμιος ο ίδιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν υποστηρίζει ότι δεν ελέγχεται κανείς για τον κορωνοϊό από όσους καταφθάνουν στα αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Κυπριανού υιοθετεί «πληροφορίες».

Για το μηδενισμό του ΑΚΕΛ δεν υπάρχει πραγματικά κανένα φάρμακο.

Η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην απόφαση για τα οδοφράγματα, μεγαλώνει την απόσταση που τους χωρίζει από την κοινή λογική. Τους καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και σε απαγκίστρωση από ένα ιατρικό θέμα που το χρησιμοποιούν και αυτό για σκοπούς αντιπολίτευσης και το συνδέουν μάλιστα και με τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του κυπριακού.

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς πράττουν τα δέοντα για αποφυγή επιπτώσεων από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, το ελάχιστο που μπορεί να πράξει το ΑΚΕΛ είναι να μην διασπείρει τον πανικό πέριξ των ελέγχων στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.

Όσο για τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού για την επίλυση του κυπριακού, αυτή είναι πάγια, δεδηλωμένη και μη συνδεόμενη με τις αποφάσεις που αφορούν τη δημόσια υγεία και τις οποίες καθηκόντως αναλαμβάνει η κυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι προς ευκαιριακή εκμετάλλευση, όπως πράττει το ΑΚΕΛ.